La multinacional Lear acomiada 400 treballadors de la planta de Roquetes, que tancarà a l'abril

La multinacional Lear ja ha acomiadat el primer grup de treballadors de la planta de Roquetes. Un total de 400 operaris van rebre ahir (alguns ho faran avui) la carta d'acomiadament i les corresponents indemnitzacions per deixar l'activitat a la fàbrica, que va obrir les portes al Baix Ebre fa més de trenta anys. Sindicats i empresa van acordar, després d'una llarga i tensa negociació, unes indemnitzacions de 50 dies de sou per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i 150.000 euros de límit d'indemnització. La mitjana d'antiguitat de la plantilla de Lear és de 18 anys.

Després d'aquests 400 acomiadaments només quedaran 115 treballadors a la fàbrica. Aquests s'ocuparan d'acabar les comandes que la multinacional té pendents del model 95 de la marca Saab i acabaran de fer els prototips del model 93 de Saab, que Lear ha decidit fabricar a Hongria. Així, es preveu que entre final de gener i principi de febrer seran acomiadats la major part dels 115 treballadors, mentre que quedarà un nombre molt reduït de personal en actiu fins al 30 d'abril, que seran els encarregats de desmantellar les instal·lacions. Aquesta setmana, però, pràcticament no hi ha activitat a la fàbrica perquè els treballadors fan vacances i no s'incorporaran als seus llocs de treball fins a l'11 de gener. De fet, els 400 empleats que han estat acomiadats van deixar de treballar a mitjan desembre, la major part afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que l'empresa va esgotar el 31 de desembre.

Lear va decidir tancar la planta de Roquetes amb l'argument que fa cinc anys que acumula pèrdues en aquesta fàbrica, però els sindicats sostenen que la multinacional ha apostat per deslocalitzar la producció a Hongria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.