Economia

Territori

En marxa al Vallès la Taula de la Fiscalitat Industrial

La formen regidors d’economia, finances i promoció econòmica dels ajuntaments del Vallès Occidental

L’objectiu és intercanviar informació per incentivar l’activitat de la indústria

Sant Cugat del Vallès va ser el marc, el 15 de setembre passat, de la creació de la Taula de la Fiscalitat Industrial i Local, formada pels regidors d’economia, finances i promoció econòmica de diversos ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental. L’objectiu d’aquesta taula és crear un marc estable per intercanviar informació i coneixement.

Pel tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Polítiques Comarcals de Sant Cugat, Pere Soler, la creació de la Taula de Fiscalitat és un pas important per buscar punts d’acord al voltant d’aquesta temàtica a la comarca. En aquest sentit, segons el vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i conseller de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, la taula permetrà “disposar d’un entorn territorial més competitiu, en benefici del conjunt de municipis”.

En la primera sessió, es va debatre el document Recomanacions i millores en l’elaboració de les ordenances i la fiscalitat local de l’activitat industrial. Anualitat 2018. La presentació d’aquest document va anar a càrrec del regidor de Finances de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, Joan Creus, que va explicar la necessitat d’impulsar “l’extensió de forma gradual d’uns mínims comuns en les bonificacions d’alguns impostos i taxes existents”. Una de les moltes recomanacions que es van posar damunt la taula va ser la d’aplicar una bonificació mínima del 50% de la quota íntegra de l’IBI quan les empreses instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar durant tres anys.

El pròxim pas a seguir és saber quines mesures de totes les proposades durant la reunió s’han aplicat en les ordenances del 2018.

LA FRASE

Disposarem d’un entorn territorial en benefici del conjunt de municipis
Joan Carles Paredes
Vicepresident del consell comarcal del vallès occidental

Més valoracions durant la jornada

El vicepresident del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, també va presentar l’estat actual del Pacte per la Reindustrialització. Segons els estudis efectuats pel grup tècnic, la indústria aporta un 10% del conjunt dels ingressos que perceben els ajuntaments i, en el casos dels municipis més industrialitzats, aquest percentatge arriba fins al 25%. Segons Paredes, com més activitat industrial tenen els municipis, més pressupost per als habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.