Economia

fira de productes artesans

La Seu aposta per la qualitat alimentària

La consellera Meritxell Serret inaugura la fira de Sant Ermengol

Aplega prop de mig centenar de productors artesanals del tot el Pirineu

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va afirmar ahir en la inauguració de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que el govern aposta per la inversió en ramaderia, i que aquesta es transformi en cultura que lligui amb el turisme. “La fira és el marc on posar aquestes oportunitats de negoci”, va dir. L’alcalde, Albert Batalla, va destaca per la seva banda la necessitat que “el Pirineu juga la carta de la qualitat alimentària i la fira és el principal aparador del producte de qualitat”.

Serret i Batalla van encapçalar la comitiva que va visitar els diversos recintes firals, com la segona edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu, amb una vintena de parades, i l’AutoFira, fins arribar a la pista polivalent, recinte  que ocupa la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Aquest certamen aplega 47 formatgeries vingudes de totes les comarques pirinenques: 27 del Pirineu català, 5 de l’aragonès, 10 de Navarra i el País Basc i 5 de l’Estat francès,  que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos. L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dona dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km 0.

La principal novetat d’aquesta edició és l’obertura, un dia més, de l’espai firal que engloba la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la mostra d’institucions i empreses, l’espai de Tast Km 0 i la mostra ramadera (amb vaques de tres races: bruna, frisona i llemosina, i també de ruc català). Es podrà visitar fins avui a les 9 del vespre.

Segons la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, l’allargament “és una prova pilot, una decisió que vol donar resposta a la petició de professionals que volen visitar la fira de formatges, però que durant el cap de setmana estan molt enfeinats i no en poden gaudir”. A això s’hi suma que en caure en pont, “el sector de l’hostaleria també ho havia demanat, tot preveient que a la Seu d’Urgell hi haurà més turistes i visitants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els comerciants temen la marxa de grans cadenes a l’Outlet de la Jonquera

FIGUERES

El grup empresarial de bombes d’aigua ESPA compra BAICO

banyoles

Unió de Pagesos preveu una collita d’arròs “normal” amb 140 milions de quilos

Deltebre
pacífic sud

Nova Zelanda elevarà fins als 56 euros per persona la taxa turística

barcelona
economia

Catalunya té 8.707 aturats més pel final de temporada estival

barcelona

L’atur puja un 3,2% a la demarcació el mes d’agost

GIRONA

Unió de Pagesos denuncia “l’opacitat” a la Llotja de Reus per fixar els preus de la fruita seca

Reus
economia

El turisme estranger a Catalunya ja s’enfila a xifres d’abans de la pandèmia

barcelona

Cinquanta segons per oferir i aconseguir una feina

Sabadell