Economia

Pagesia

L’IRTA defensa cultivar pomes d’alta coloració

Pomes amb polpa vermella, com ara les anomenades Red Sun, formen part de les 25 varietats que ahir es van presentar a Mollerussa, en el marc de la XXII Jornada Fructícola de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Un cultiu que, com en el cas de la pera, ha descendit en la darrera dècada en favor del préssec, que enguany ha arribat a volums rècord a l’Estat espanyol i que es troba en una situació de sobreoferta.

És per aquest motiu que l’IRTA creu que cal apostar per la producció de poma i ha estat treballant a aconseguir nous productes d’alta coloració. Així ho va explicar un dels seus tècnics especialistes, Ignasi Iglesias, que considera que “si tenim varietats adaptades a casa nostra i fem qualitat hi ha una bona perspectiva perquè l’oferta és decreixent” i va remarcar que també cal que hi hagi “plantacions eficients”. Finalment, en el cas de la pera, va dir que es poden generar noves oportunitats amb el cultiu de varietats tradicionals.

Durant la jornada, en la qual també es van presentar una seixantena de noves varietats de préssec i set de pera, es va parlar, en termes globals, de la situació de la fructicultura i el seu futur, que passaria per fer canvis de producció. A la jornada, que aquest dijous es repeteix en castellà, hi participen gairebé 2.000 persones i una norantena d’expositors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia