Economia

Ingressos de 866.000 euros de sorpresa, a Sant Hilari

Una inspecció de Xaloc, òrgan de recaptació de la Diputació, detecta irregularitats en les dades de l’IAE de la companyia Font Vella

La liquidació permet amortitzar quasi mig milió d’un préstec

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha rebut 866.000 euros d’ingressos de manera inesperada. Una inspecció de la Xarxa Local de Municipis (Xaloc), òrgan de recaptació i gestió tributària de la Diputació de Girona, a la companyia Font Vella i Lanjarón SA ha constatat irregularitats en l’impost d’activitats econòmiques (IAE). La responsabilitat de l’impost és de l’Ajuntament, que té delegada la inspecció a la Diputació.

La liquidació resultant de la inspecció de Xaloc a l’empresa embotelladora d’aigua permetrà a l’Ajuntament de Sant Hilari amortitzar 476.000 euros d’un préstec bancari subscrit el 2012 per pagar els proveïdors. L’any que ve el consistori preveu destinar 800.000 euros a tornar a crèdits bancaris en lloc dels 900.000 d’aquest any.

Els 866.000 euros de la inspecció a Font Vella, que pertany al Grup Danone, representen un 15% del pressupost del consistori (5,8 milions, el 2017). La injecció de liquiditat ha fet baixar “significament” el període de pagament a proveïdors, diu l’edil de Serveis, Jenni Gallardo.

Els tretze regidors –set del Partit Independent de les Guilleries (PIG), en l’equip de govern, i els sis de CiU– van avalar una modificació del pressupost de 673.000 euros, incloent-hi els esmentats 476.000 euros. Durant la sessió, el 25 d’octubre, Gallardo va revelar el resultat de la inspecció, que el consistori va saber al juny.

Xaloc té la competència del Ministeri d’Economia i Hisenda per fer les inspeccions de l’IAE i vetlla perquè les dades donades per les empreses s’ajustin a la realitat i estiguin actualitzades. A més, alguns ajuntaments li deleguen la recaptació de tributs. Fonts de Xaloc informen que no poden donar dades de la inspecció a Sant Hilari.

LA XIFRA

476.000
euros
destinarà l’Ajuntament de Sant Hilari a amortitzar un préstec amb els diners de la inspecció de l’IAE a Font Vella.

Acord final i unanimitat en les ordenances

CiU i el PIG van acordar a última hora –durant el mateix ple– les ordenances del 2018. La majoria de les taxes s’apujaran un 2%, però l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) ha estat congelat i l’impost d’activitats econòmiques (IAE) s’apujarà un 1%. En l’impost de vehicles, es bonificaran els elèctrics (75%) i els híbrids (50%). Amb el sistema porta a porta, que l’Ajuntament estrenarà diumenge amb una festa al migdia amb l’actor Peyu, la taxa d’escombraries inclourà una taxa per a disseminats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona