Economia

Iberpotash recorre contra l’última decisió judicial sobre el Cogulló

Iberpotash –ara ICL Ibèria Súria i Sallent– ha presentat un recurs d’apel·lació a la darrera decisió judicial sobre el Cogulló de Sallent. En el recurs, l’empresa insisteix que, des del seu punt de vista, la llicència d’obra del runam del 1976 s’adaptava a la normativa vigent en aquell temps, tal com ha defensat també sempre l’Ajuntament. Tot i això, informa també que ja hi ha una nova llicència en tramitació. Ho van explicar ahir a aquest diari fonts d’Iberpotash, que van indicar que el procediment no està tancat i que en cap cas el jutge ha emès una sentència ferma. Amb tot, van indicar que la nova llicència suplirà la que el TSJC i el Suprem han entès que estava fora de la legalitat.

El procediment es va iniciar el 2008 arran d’una denúncia de l’associació de veïns de la Rampinya. És la mateixa entitat que va obrir el procés contra el POUM de Sallent del 2009 –que preveia un creixement del runam– i que va acabar amb la pròrroga de dos anys per continuar abocant malgrat que hi havia una sentència ferma que obligava a deixar-ho de fer. Els dos processos, però, són paral·lels i fan referència a aspectes legals diferents del runam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia