Economia

Immobiliària Espígul compleix trenta anys i estrena nova seu a Girona

Destaquen el salt qualitatiu de la ubicació a la plaça Marquès de Camps

Assenyalen l’augment d’obra nova el 2018 com a símptoma de recuperació

La Immobiliària Espígul ha estrenat, en l’any del seu trentè aniversari, nova seu a la cèntrica plaça Marquès de Camps, una ubicació “excel·lent i més pròxima al que es pot considerar el cor financer de Girona”, destaca Xevi Vila, de la immobiliària. Des de principis de novembre i després d’uns mesos de reforma, la nova oficina, molt més espaiosa que la que estava situada a la plaça Miquel de Palol, a la Devesa, ha permès fer “un salt endavant important”.

Sobre la recuperació del sector, i en base a l’experiència del dia a dia, des de la immobiliària destaquen que amb vista a l’any vinent hi haurà “molta promoció d’obra nova, un dels símptomes de millora”. Assenyalen que a Girona capital sí que s’ha notat una certa “remuntada”, posant èmfasi al Barri Vell i en obra rehabilitada. Des de la immobiliària, que opera sobretot a la ciutat de Girona i rodalies, destaquen que hi ha influït el boom turístic a l’hora de la internacionalització del client. “Ara és habitual rebre trucades de compradors estrangers, quan fa uns anys eren esporàdiques”, explica Vila. Pel que fa al client local, des de la immobiliària s’explica que “s’ha continuat comprant en els últims mesos” i la incertesa política “ha frenat el cop de cap final”. Durant la crisi, la immobiliària va decidir “tornar als orígens i apostar per la casa aparellada a Girona, Fornells i Sant Gregori”. De les promocions d’obra nova que tenen en marxa, destaquen els 28 pisos a Vilablareix, amb un 60% venut, i al carrer Canonge Dorca, a la Devesa, que junt amb Pericot-Montilivi són de les “zones més buscades pel client residencial”.

LA FRASE

El creixement turístic del Barri Vell ha influenciat en la internacionalització del client
;
Xevi Vila
immobiliària espígul

LA XIFRA

28
pisos
a Vilablareix, una de les promocions d’obra nova que ha posat en marxa la immobiliària, amb el 60% venut.

La venda de pisos creix en el tercer trimestre

L’estadística que publica el Col·legi de Registradors indica que, a Catalunya, en el tercer trimestre es van vendre 20.535 pisos, un 2% més que en el segon trimestre. D’aquests habitatges, 2.672 pisos eren nous, un increment del 4,46% respecte al segon trimestre, i 17.863 eren de segona mà, un 165% més que al juny. El preu per metre quadrat dels habitatges hipotecats a Catalunya se situava en 1.523 euros al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.