Economia

Turisme

Ser una destinació turística intel·ligent, el repte de Calella

Elabora un full de ruta amb un pes cabdal de la tecnologia que permetrà arribar a més públic i millorar l’experiència del visitant sense oblidar el ciutadà

Preveu fins a quaranta accions a desenvolupar progressivament

Calella, una de les destinacions turístiques més antigues de Catalunya, afronta el futur del sector amb el repte d’anar al capdavant del fenomen de les ciutats intel·ligents. Amb una oferta consolidada de sol i platja i una aposta clara per la diversificació en sectors com l’esport, el comerç i la cultura, la població fa un any que treballa en una redefinició del seu model a partir d’una estratègia basada a aprofitar les oportunitats que ofereix la tecnologia. Ahir es va fer la presentació dels primers resultats a càrrec de l’empresa Vivential Value, que ha treballat a fons amb diferents actors socials i econòmics locals. El seu responsable, Rafael González, va precisar que l’experiència de Calella, “valenta i atrevida”, és de les primeres que es posen en marxa i que pivotarà sobre tres eixos: “l’econòmic, el sociocultural i el mediambiental”. “Volem que el nostre visitant es trobi una ciutat preparada en tecnologia i innovació per oferir-li una millor experiència turística”, va assenyalar la regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Lorena Sànchez (PDeCAT). És en aquest nou escenari de futur que ja comença a caminar ara on Calella vol trobar el seu lloc tot mantenint el turisme com a principal motor econòmic de la ciutat.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), va repetir una de les seves màximes: “El nostre món és el món, i aquesta nova estratègia ens ha de permetre obrir Calella encara més a aquest món.” Per Candini, amb una base sòlida com la que donen dos milions de pernoctacions l’any, la població ha d’enfortir i redefinir la col·laboració actual entre el sector públic i el privat “per arribar a una gestió turística idònia”. Aquesta primera avaluació de la iniciativa –amb un cost d’uns 22.000 euros que ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació– planteja fins a quaranta accions a desenvolupar englobades en dotze projectes i sis eixos temàtics, “que han de servir de base per a la implementació progressiva d’actuacions que permetin la millora de l’experiència del turista, la captació de nous perfils de visitant o l’optimització de les accions de promoció, entre d’altres”.

L’alcaldessa va avançar que les primeres aplicacions s’estan acabant de definir i que ja tenen una partida dins el pressupost del 2018 que s’ha d’aprovar pròximament.

LA FRASE

Volem una ciutat preparada en tecnologia i innovació per oferir una millor experiència turística
Lorena Sànchez (PDeCAT)
regidora de comunicació i noves tecnologies de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona