economia
La inversió britànica cau poc a Catalunya
És un símptoma generalitzat que no pot atribuir-se a la situació política, segons la Cambra de Comerç Britànica
La inversió directa de les empreses britàniques a Catalunya ha registrat una “certa moderació” des de la segona meitat del 2016 i fins al segon trimestre d’enguany, tot i que la situació “no és única per al cas català i no pot atribuir-se directament a la situació política d’aquesta regió”, segons recull el baròmetre sobre clima i perspectives de la inversió britànica a Espanya encarregat per la Cambra Britànica de Comerç a Espanya i presentat ahir al Cercle d’Economia.
“La inversió de la resta del món a Catalunya ha pujat de forma rellevant mentre que la inversió britànica ha moderat el ritme d’entrada en els darrers quatre trimestres, una situació de la qual no es pot interpretar que hagi patit una penalització per la situació política a Catalunya”, reconeixia ahir José Manuel Amor, soci de la consultora Afi, que ha elaborat l’informe. De fet, Amor destacava la qualitat de la inversió directa que han fet les empreses, que en el 90% dels casos és productiva i no financera, i explicava que la mateixa inversió ha estat capaç de generar més ocupació a Catalunya que a Espanya.
De fet, Amor va recordar el compromís del Regne Unit amb el territori i apuntava que la seva inversió es mantindrà “més enllà del fet que hi hagi incertesa política”, sobretot després que la majoria d’empreses hagin millorat les perspectives i la percepció que el clima de negocis a Espanya ha millorat el 2017 en relació amb l’any anterior. “El clima és positiu i el 70% de les empreses volen incrementar la inversió”, deia.