Economia

La millora del polígon uneix algunes empreses d’Igualada

L’associació d’empreses del polígon industrial Les Comes recull les demandes de les activitats de la zona, urbanitzada a principis dels anys 80

Volen acollir-se al pla que destinarà 30 milions a la millora de polígons

Potenciar i conservar el polígon industrial Les Comes d’Igualada ha estat el detonant per a la creació de l’associació d’empreses d’aquest polígon industrial, que han constituït alguns dels empresaris de la zona. El manteniment i la conservació del polígon és la principal preocupació dels empresaris, que també reclamen més esforços en neteja, seguretat, senyalització i mobilitat, entre d’altres.

El polígon ocupa unes 155 hectàrees integrades a la trama urbana de la ciutat on hi ha més de 300 empreses de sectors com ara el de l’automoció, el tèxtil, els de serveis, paper, gràfiques, el de la construcció, el sector de la pell o el químic.

L’entitat va fer la primera assemblea el 26 d’octubre passat, amb Joan Mateu com a president, i en aquesta reunió es van recollir les inquietuds i demandes de les empreses de la zona. L’objectiu bàsic de la nova associació, que també ha rebut el suport de la Unió Empresarial de l’Anoia, és constituir-se com a interlocutora amb les administracions i fomentar la relació i col·laboració entre les empreses.

La nova entitat canalitzarà les demandes recollides en la primera assemblea per tal que el polígon igualadí es pugui acollir a la línia de subvencions a través de la qual la Diputació de Barcelona invertirà 30 milions d’euros per modernitzar els polígons de la demarcació.

De fet, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, és també vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i s’encarrega de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local, que és la responsable d’aquest pla. Castells ja va anunciar que Igualada demanarà aquestes ajudes, que cobriran entre el 50% i el 75% de l’import final dels projectes d’actualització d’àrees d’activitat econòmica.

Les voreres, aparcament

L’Ajuntament d’Igualada treballa des de fa alguns mesos per millorar la mobilitat i l’aparcament al polígon. En molts dels carrers del polígon és habitual veure cotxes aparcats a les amples voreres, evidentment castigades per aquesta pràctica habitual.

L’Ajuntament vol posar fi a aquesta imatge aplicant mesures com ara nous cordons d’aparcament en carrers que passarien a ser de sentit únic o habilitant solars desocupats com a nous aparcaments gratuïts.

LA XIFRA

320
empreses
desenvolupen la seva activitat al polígon Les Comes d’Igualada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona