La fàbrica de mobles Antaix proposa als treballadors un altre ERO temporal

La direcció de l'empresa es reunirà aquest matí amb el comitè i concretarà la proposta

Empresaris del moble de la Sénia participen aquesta setmana en una missió comercial inversa amb empresaris del Marroc, organitzada pel Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya i la Cambra de Comerç de Tortosa perquè els fabricants de mobles exploren altres mercats en un moment en què les comandes han baixat per la crisi econòmica, una crisi que porta les fàbriques a retallar les plantilles per compensar la davallada d'ingressos. En aquest sentit, està previst que el comitè d'empresa d'Antaix es reuneixi avui amb la direcció de la fàbrica de mobles. «Ens plantejaran la negociació d'un altre expedient de regulació d'ocupació temporal, però sembla que no hi ha previstos acomiadaments», van explicar fonts del comitè d'empresa.

Antaix ja va acomiadar 67 treballadors l'estiu del 2008 per la caiguda de les vendes i mig any després va presentar un ERO temporal que afecta els més de dos-cents treballadors de les plantes de la Sénia i Amposta i que s'esgota el mes de febrer que ve. De fet, l'ERO temporal acabava el desembre del 2009 però sindicats i empresa van acordar prorrogar-lo dos mesos més. Ara, però, el dubte del comitè d'empresa és quin és el futur de les plantes d'Antaix. «Volem conèixer quines perspectives de futur té l'empresa, als treballadors ja fa tot un any que se's aplica una retallada salarial d'un 30%», van assenyalar fonts del comitè d'empresa d'Antaix. A més, els sindicats veuen amb preocupació que s'amplien els dies d'atur consumits pels treballadors, ja que l'Estat retorna fins a 120 dies en cas d'un acomiadament, però la plantilla d'Antaix ja ha gastat 180 dies. «Quan el mercat funcionava bé l'empresa no repartia beneficis entre els treballadors, però ara que hi ha crisi són els treballadors els que es retallen el sou i consumeixen els dies d'atur», va denunciar el comitè d'empresa.

Treballadors readmesos

D'altra banda, la federació d'indústries de la construcció i la fusta de CCOO ha valorat molt positivament que l'empresa Els Plans, també de la Sénia i dedicada a la fabricació de taules de menjador, s'hagi vist obligada a readmetre els sis treballadors que va acomiadar l'estiu passat.

Tot i que els serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre van aprovar l'ERO de suspensió de contractes presentat per Els Plans, CCOO va mostrar la seua disconformitat amb els motius al·legats per l'empresa i finalment la direcció general de Relacions Laborals de Catalunya ha anul·lat l'aprovació de l'ERO, de manera que els treballadors hauran de ser readmesos per l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.