Vandellòs II haurà de revisar el sistema de refrigeració estrenat el juliol passat

La central ha d'eliminar els residus dels tubs del sistema

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha aprovat la revisió de les especificacions tècniques de funcionament (ETF) de Vandellòs II, en què es detallen els marges operatius i, per tant, els nivells de cabal de l'aigua de refrigeració.

El CSN posa com a condició per a l'aprovació de les especificacions tècniques que el titular de la central presenti en el termini de tres mesos el programa de recuperació del cabal original. El sistema permet una reducció del cabal si es disminueix la temperatura màxima admesa a la bassa de l'aigua per a salvaguardes.

El sistema de refrigeració amb aigua dolça, conegut com a EJ, es va implantar en el període de la setzena parada per recàrrega, entre el març i el juliol passat, en que la central va estar desconnectada de la xarxa elèctrica. El sistema de refrigeració amb aigua dolça es va adoptar, perquè l'estiu del 2004 es va detectar un problema de corrosió a les canonades de refrigeració que utilitzaven aigua del mar i a la reducció de cabal per l'acumulació de matèria orgànica.

La implantació de l'EJ forma part del pla d'acció de millores de la gestió de la seguretat, aprovat el 2005, i que preveu accions en el disseny i la gestió dels sistemes d'aigua de refrigeració.

El sistema EJ ha suposar una inversió de 100 milions d'euros.

El circuit tancat es va completar amb obra civil consistent en una bassa per emmagatzemar l'aigua, les torres de refrigeració, l'edifici elèctric, una galeria subterrània per impulsar i retornar l'aigua de la bassa i un edifici per als intercanviadors, connectat a l'anterior, on hi ha els intercanviadors de calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.