L'Ajuntament de Torrent anuncia el tancament de la pedrera de la Serra Perentxisa

L'oposició municipal assegura que la instal·lació hauria d'haver-se tancat fa ara quatre anys mentre el partit en el govern diu que avança en sis mesos l'operació

Des de la municipalitat torrentina s'assegura que l'Ajuntament avança en sis mesos el tancament definitiu de la pedrera de la Serra Perentxisa, una de les reivindicacions històriques de la ciutadania en general i en particular d'aquells col·lectius que tenen fixada la seua residència a la zona, que han vist com des de fa més de 40 anys, aquesta explotació ha anat canviant el perfil del paisatge.

El tancament de la pedrera es farà efectiu el 30 de juny, moment en que començarà a desmantellar-se la planta, tal i com es reflecteix a l'acord signat entre l'alcaldia i els responsables de l'empresa Aricemex.

El desmantellament de les instal·lacions han d'estar concloses per a cap d'any i és per això que el Consell de Participació del Parc de la Serra Perenxisa, treballa sobre el projecte de recuperació de la zona i es pretén que tots els col·lectius i ciutadans implicats, puguen dir la seua per tal de tornar a la cantera el seu estat més aproximat al que fou ara fa anys.

S'hauria d'haver tancat

Davant l'anunci de tancament de la pedrera, el grup municipal socialista assegura que l'any 2006 es va signar un acord amb l'empresa titular —aleshores Cemex— per tal que es tancara l'any 2008 o com a molt el 2010, sense possibilitat de pròrroga. El cànon que fins aleshores estava estipulat en 30.000 euros anuals, va passar a 120.000 des de 2006, gràcies a l'acord amb l'empresa entre l'alcalde d'aquell moment, Josep Bresó i els representants de Cemex. També es va mantenir l'acord perquè el Consell Agrari Municipal poguera extreure peltret per a les seues necessitats d'arranjaments de camins. És fals el que assegura el PP que les anteriors corporacions van permetre un acord fins al 2015, segons assegura el síndic portaveu socialista, Josep Veiga.

Molt de mal a la Serra

El Bloc Nacionalista Valencià sempre ha estat pel tancament immediat de la pedrera de la Perentxisa. Des que va accedir com a partit amb representació municipal, aquesta ha estat una reivindicació històrica que recollia el sentiment de llauradors i veïns que tenien interessos pels voltants d'aquesta explotació industrial concedida fa ara més de 40 anys pels anteriors alcaldes franquistes. Ara que s'anuncia el tancament definitiu, reivindiquen major participació en les decisions que hagen de prendre's, perquè fins ara s'ha fet molt de mal a la serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.