Economia

Girona reinicia la resolució del contracte dels pàrquings d’Emili Grahit i Güell-Devesa

El nou expedient anirà al ple de dilluns que ve i es confia poder liquidar el tema aquest any

La concessionària va presentar concurs de creditors el 2016

L’Ajuntament de Girona tornarà a dur al ple dilluns que ve la resolució del contracte amb l’empresa Aparcaments de Girona 2003, l’empresa adjudicatària de la construcció i explotació dels aparcaments subterranis d’Emili Grahit i del Güell-Devesa (a les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana), que va presentar concurs de creditors el juny del 2016. L’equip de govern espera poder tenir el tema resolt finalment aquest any.

El ple ja va aprovar inicialment ara fa just un any –l’abril del 2017– un expedient similar adduint incompliments de les obligacions de l’adjudicatària, però la tinenta d’alcalde d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, explica que ha calgut reiniciar-lo per problemes administratius. Concretament per errors en l’informe –preceptiu però no vinculant– de la comissió juridicoassessora de la Generalitat, que es va emetre a finals d’any.

Per qüestió de terminis, en comptes de refer-lo es va recomanar al consistori que deixés caducar l’expedient i el tornés a iniciar. Ara la comissió tindrà de nou 8 mesos per respondre, però Planas confia que no els esgotaran i podran tenir el tema tancat abans.

Un cop l’Ajuntament hagi recuperat la gestió dels dos aparcaments, es podran tornar a treure a concurs. En el ple de fa un any Planas va indicar la possibilitat que el pàrquing de Güell-Devesa fes les funcions que fa ara el del Camp de Mart com a pàrquing ocasional d’equipaments com ara l’Auditori i el Palau de Fires.

Aparcaments de Girona 2003 va obtenir el 2003 el contracte per 50 anys. El pàrquing de Devesa-Güell, amb capacitat per a 240 vehicles, es va obrir per Fires del 2004 i el d’Emili Grahit, per a 350 vehicles, va estrenar-se per Sant Jordi del 2008.

Institut de Vilablareix

El ple també votarà dilluns l’aprovació definitiva del pla especial per assignar un ús docent a una part de la finca on es construirà el nou institut de Vilablareix, que fa anys que està en mòduls prefabricats. La major part del nou centre educatiu serà al terme de Vilablareix però hi ha una petita part que pertany a Girona. L’aprovació definitiva en el ple es fa després que Urbanisme hi donés el vistiplau al febrer.

LA DATA

2016
és l’any
en què Aparcaments de Girona 2003 va presentar concurs de creditors. Tenia la concessió per 50 anys.

El ple votarà set mocions diferents

El ple de dilluns es votaran set mocions. Només n’hi ha una de presentada per més d’un grup: la que signen ERC-MES i la CUP-Crida per Girona a favor de l’Espai Antiracista Salt-Girona. A banda d’això, els republicans en defensaran una per potenciar el servei municipal d’emprenedoria i la CUP una per sancionar empreses subministradores de llum per talls indeguts. Per la seva banda, CiU n’ha presentat una a favor d’Open Arms; el PSC una per afavorir la inspecció tècnica d’edificis, i Cs una sobre l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

El PP, com va avançar ahir aquest diari, n’ha presentat una per reprovar l’alcaldessa. Madrenas va celebrar ahir a Twitter que el PP “per fi” usi “mitjans polítics” com a via de debat i va dir que espera que “sigui un primer pas per abandonar la judicialització de la política”. Per la seva banda, la CUP va anunciar que no hi donarà suport perquè ho veu com un “intent de criminalització“, tot i que no avalen la gestió de Madrenas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona