La segona fira del vi de Rabós s’amplia amb un dia per a professionals
Demà la fira Contraban estarà oberta al públic amb dotze cellers de banda i banda de l’Albera
La jornada tècnica tindrà lloc dilluns
La segona edició de la fira de vins Contraban, a Rabós d’Empordà, enguany s’allargarà un dia més i incorporarà una jornada per al públic professional. A més de la fórmula que es va estrenar l’any passat de tastets per al públic en general (demà), dilluns s’organitzarà una xerrada tècnica pensada per a un públic professional. Enric Bartra, tècnic d’Incavi, investigador i enòleg, farà una xerrada tècnica titulada Microbiologia en l’elaboració dels vins de mínima intervenció. A continuació tindrà lloc una taula rodona sobre els “vins de mínima d’intervenció” en què intervindran sommeliers, restauradors i enòlegs.
Vi de mínima intervenció
Des de l’organització, Jordi Esteve explica que la incorporació de la jornada per a professionals té una doble justificació: d’una banda, fer palès l’èxit de la primera edició ampliant els actes, i de l’altra, respondre a la petició de professionals del sector de la restauració, interessats per l’esdeveniment però que no poden participar-hi si els actes es concentren en diumenge. La principal característica de la fira Contraban és que se centra en la promoció de viticultors elaboradors de petit format, procedents de cada banda de l’Albera i que produeixen vins elaborats amb vinya ecològica o amb mínima intervenció sobre el vi. En relació amb la possible competència entre productors d’una banda i l’altra de la frontera, Esteve justifica que no ho veuen com un problema sinó al contrari, com la possibilitat de teixir una unió entre productors que treballen de la mateixa manera. La fira és organitzada per Jordi Esteve de Rim, Vins i Vinyes i Noemí Morales d’Atelier, Marketing & Events, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rabós. Pel que fa a la taula rodona de dilluns, hi participaran Salvador Garcia-Arbós (gastrònom i periodista), Enric Bartra (investigador i enòleg), Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers), Roger Viusà (sommelier i restaurador), Josep Mitjans Buxens (enòleg), Carme Casacuberta (enòloga) i Albert Costa (enòleg i vinyater).
Tastets demà a la plaça
Demà la fira estarà oberta al públic en general, de les onze del matí a les set de la tarda. Els tiquets de degustació (12 euros) permetran fer tastets dels dotze cellers que tindran parada a la plaça del poble: sis són del nord de l’Albera (Banyuls de la Marenda, Sant Andreu de Sureda, Espirà de l’Aglí, Montner i la Torre de França); cinc cellers són de l’Empordà (Rabós, Agullana, Sant Climent Sescebes i la Selva de Mar), i el celler convidat és d’Alella.
A més de les degustacions de vins, també hi haurà una programació d’animacions musicals i restauració amb tastets de la cuina de les àvies de Rabós.