Els sindicats i Antaix tanquen un preacord i l'ERO serà de 90 dies

La fàbrica de mobles Antaix i el comitè d'empresa signaran demà dimecres un preacord als serveis territorials de Treball de les Terres de l'Ebre. Finalment, l'empresa ha acceptat part de les condicions dels sindicats i ha escurçat la durada de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que serà de 90 dies en lloc dels 180 dies que plantejava la direcció d'Antaix. L'ERO es començarà a aplicar a partir del març, ja que l'expedient que afecta els 214 treballadors de la plantilla s'esgota aquesta setmana, i s'allargarà fins al 31 d'agost. L'empresa s'ha compromès a una compensació salarial d'entre el 7% i el 8% (els sindicats reclamaven un 10%), al pagament del 100% de les pagues extraordinàries, així com a la creació d'una comissió de control paritària de l'ERO.

El comitè d'empresa va fer una assemblea de treballadors ahir per explicar les condicions del preacord i la majoria de la plantilla va donar suport a l'ERO temporal. Aquest expedient s'afegeix al que ja fa més d'un any du a terme aquesta empresa, pel qual els treballadors ja han consumit 180 dies d'atur. La crisi del sector del moble afecta de ple Antaix, un dels principals productors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.