Economia

Inversions d’Elis i Siemens a Barcelona i Cornellà

La francesa inverteix 22 milions en la bugaderia més gran

El CEO de Siemens lloa el potencial català

Siemens i Elis van inaugurar ahir els seus nous centres de Cornellà de Llobregat i Barcelona, on han invertit xifres milionàries i on crearan fins a 250 llocs de treball. La multinacional líder en tecnologia Siemens ha instal·lat a Cornellà de Llobregat un hub tecnològic d’aplicacions MindSphere especialitzat en el sector energètic, com els que la companyia ja té a Berlín, Orlando i Xangai. El de Cornellà és el quart al món i posiciona la planta catalana com a seu d’innovació a escala internacional.

Malgrat que Siemens no va voler avançar ahir la inversió que ha suposat el nou hub, sí que va reconèixer que s’havia invertit en tecnologia, a adequar l’espai i a contractar personal qualificat, tot i que el nombre final de noves incorporacions no les va voler quantificar i va recordar que la plantilla de Siemens a Cornellà supera el mig centenar de persones. El conseller delegat mundial del negoci d’energia de Siemens, Vinod Philip, present ahir a Cornellà, va lloar el potencial català i va destacar que “Barcelona representa el lloc on conflueixen la creativitat i la innovació i és un ecosistema únic per a les empreses emergents”.

El grup francès Elis, líder europeu en lloguer i manteniment de roba llisa, vestuari de treball i equips d’higiene, va inaugurar també ahir el seu primer centre productiu a l’estranger, la major bugaderia industrial que s’ha construït mai a Espanya i en què ha invertit 22 milions d’euros. Les instal·lacions, a la Zona Franca de Barcelona, donen feina a 200 persones i té capacitat per tractar fins a 500 tones de roba llisa cada setmana, principalment del sector hoteler i de la restauració de l’àrea de Barcelona. La nova planta és la més avançada tecnològicament que té Elis a escala mundial, amb innovacions tècniques que permeten l’estalvi energètic i la protecció mediambiental.

LA XIFRA

250
llocs de treball
suposen els centres productius de Siemens i Elis a Cornellà de Llobregat i Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.