Economia

Un producte humil que vol sensibilitat

El xef Pep Nogué reivindica la incorporació de la poma de Girona en les receptes dels restaurants

“La poma és un producte humil del qual cal sentir-se orgullós i cal tractar-la amb la mateixa sensibilitat amb què tractem el caviar”, va expressar ahir el xef i divulgador gastronòmic Pep Nogué en l’acte de la collita de Poma de Girona. Nogué, que durant tretze anys va treballar al Celler de Can Roca i que actualment és el director de programa del Culinary Institut of Barcelona, va afegir-hi que la poma té molt de recorregut i que “no s’acaba després de collir-la”. “Hi ha mil maneres de cuinar-la”, va afirmar. En un diàleg amb Frigola, Nogué va destacar que un dels valors a destacar de la Poma de Girona és que es tracta d’un producte de proximitat que, segons la seva opinió, requereix de més promoció en els mercats. “La gent jove torna a tenir tirada a anar als mercats i cal aprofitar-ho(...) La independència també es comprar productes catalans i fer cuina catalana”, va dir. Pel que fa als restauradors, anima el sector a introduir-los en les receptes. “Si ens ho creiem, això no té aturador”, hi va afegir. El conegut xef va cloure la seva intervenció assegurant que si a partir d’avui tot els gironins mengen diàriament una poma a l’octubre s’hauran acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona