Economia

Camprodon dedica una fira a la producció de galetes

El municipi ripollès té una llarga tradició en la producció d’aquest tipus de dolços i amb la fira la vol promocionar

Hi participaran un centenar de productors de les comarques gironines

Camprodon té una llarga tradició com a municipi elaborador de galetes, sector amb un pes específic molt important en l’economia local. Tot això gràcies a l’única indústria de gran format que hi ha dedicada a aquesta activitat, Galetes Camprodon, que elabora i comercialitza les popular galetes Birba, però també a pastissers i elaboradors de galetes com ara les pastisseries Pujol i Vicens i el forn de Sant Roc. Fidel, doncs, a aquest passat i a aquest present, l’Ajuntament organitza la primera edició de la Fira de la Galeta, que es durà a terme els dies 8 i 9 del proper mes de setembre.

S’hi podran trobar galetes i altres dolços d’un centenar d’artesans de les comarques gironines. En aquesta fira, hi haurà un clar protagonisme de les galetes i dolços de Camprodon i, per això, hi haurà una parada a l’exterior dels establiments participants. La resta de parades es distribuiran entre la plaça de la Vila, la plaça del Carme, la plaça Santa Maria i el pont Nou. Els restauradors s’han afegit a l’oferta de la fira amb la inclusió a les seves cartes de plats elaborats amb galetes.

La Cuki

L’organització ha creat una mascota per a la fira, la Cuki, que serà l’encarregada de dinamitzar l’animació itinerant que s’ha programat. Entre les propostes de la fira, destaquen la inauguració –a càrrec de l’artista Toni Albà–, el maridatge de galetes amb vins de l’Empordà i el concert de la trompetista i cantant de jazz catalana Andrea Motis.

A més, hi haurà diversos tallers infantils, tallers gastronòmics, actuacions musicals i espectacles itinerants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia