Economia

AMV Caps de Fornells crea una càpsula d’envasat de cafè totalment compostable

L’‘start-up’ gironina patenta i dissenya una càpsula poc porosa amb base de fibra de blat de moro

També crea una línia de cafè envasat amb la càpsula

L’empresa emergent gironina AMV Caps, amb seu a Fornells de la Selva, ha tret al mercat una càpsula d’envasat que és totalment compostable i compatible amb la majoria de cafeteres actuals. Segons explica l’empresa gironina, de només tres anys, la càpsula, que de moment és només per a l’envasat de cafè, està feta amb base de fibra de blat de moro, de manera que en condicions de compostatge al cap de poques setmanes es descompon de manera natural. D’aquesta manera, explica l’empresa, la càpsula es pot llençar a la fracció orgànica.

L’start-up, formada per tres joves, ha fet un esforç en I+D per tirar endavant el nou producte, del qual té la patent i el disseny industrial. La nova càpsula, segons explica AMV Caps, és molt menys porosa que les altres que hi pugui haver al mercat, de manera que conserva molt millor el cafè. A més de la càpsula, AMV Caps ha creat una línia de cafè envasat en les mateixes càpsules: l’Avanti Compostable. Segons l’empresa, la clau és fer un producte com més ecològic millor, de manera que, en aquest cas, la tapa de la càpsula també és compostable i el cafè també és ecològic. Per diferenciar les diverses varietats de cafè de les càpsules, aquestes s’han dissenyat de colors diferents.

Amb la nova línia de producció, AMV ha incorporat més personal a les seves instal·lacions de Fornells de la Selva i té una capacitat per fer fins a 25 milions de càpsules a l’any. Aquestes són tant per distribuir per a la pròpia marca, que té el nom d’Avanti, com destinades també a marques blanques.

LA XIFRA

25
milions
de càpsules pot produir a l’any l’empresa AMV Caps per a l’envasat sota la seva marca o marques blanques.

LA DATA

09.2018
al setembre
l’‘start-up’ de Fornells de la Selva va treure al mercat la nova càpsula compostable.

Tres anys d’innovacions i productes

L’empresa emergent gironina, creada per dos joves gironins, no ha parat de treure al mercat nous productes des de la seva constitució fa tres anys. La jove empresa va començar la seva activitat el 2015 per produir càpsules per a cafeteres Nespresso a un preu econòmic. Un any més tard, treia al mercat les càpsules de tes i infusions aromàtiques compatibles amb el mateix sistema. I ara, les càpsules compostables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia