Economia

El Trull Alenyà inverteix 1,2 milions en una nova planta

L’empresa centenària, que premsa en fred i utilitza moles de pedra

Preveu quadriplicar la producció d’oli

L’empresa centenària de producció d’oli El Trull d’Alenyà ha invertit 1,2 milions d’euros en una nova planta a Corçà que substitueix l’antiga nau de Torroella de Montgrí i que possibilitarà multiplicar per quatre la producció d’oli.

Les noves instal·lacions, que es van inaugurar ahir a la tarda, permetrà a l’empresa de cinc generacions que enguany ja produeixi entre 70.000 i 75.000 litres d’oli quan l’any passat en va fer 25.000.

El gerent d’El Trull d’Alenyà, Jordi Oliver, va explicar ahir que és l’única empresa a Catalunya que fan gran producció a través d’aquest sistema tradicional, és a dir, que premsen les olives en moles de pedra –com les que s’han instal·lat a les noves instal·lacions– i el premsatge es fa en fred. “Sobretot valorem la qualitat”, va insistir Oliver, que va explicar que havien rebut també aquesta demanda des de diversos sectors gastronòmics i turístics. De fet, en la presentació d’ahir també hi va haver el xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas, que fa servir aquest oli habitualment. Casellas va destacar la importància d’un producte del territori i de qualitat. També, com Oliver, van afirmar que les noves instal·lacions s’han dissenyat per atendre visites guiades i fer demostracions culinàries. “També és un valor afegit que un client que vingui a casa meva i tasti l’oli pugui visitar després les instal·lacions”, insistia Casellas.

El 80% de l’oli d’El Trull d’Alenyà es comercialitza en el mercat català. La previsió és obrir-se encara més, però, al mercat estranger, i per això han creat la marca tradicional olive oil by J.Oliver, destinada a les exportacions. Pel que fa al format, a banda de garrafes de plàstic i ampolles de vidre, també n’hi ha de bag in box.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferencia internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida