Economia

Empreses

Emergents catalanes, a dalt

El Departament d’Empresa i Coneixement identifica 1.300 empreses emergents o ‘start-ups’ catalanes que donen feina a més de 13.800 persones

El 17% estan vinculades a la indústria 4.0 i el 45% venen per internet

A Catalunya hi ha identificades vora 1.300 empreses emergents o start-ups que donen feina a més de 13.800 persones, de les quals un 26% són estrangeres, segons dades recollides pel Departament d’Empresa i Coneixement. Cinc anys enrere, cap d’aquestes empreses sortia en cap rànquing internacional i a dia d’avui Catalunya s’ha consolidat “com un dels cinc principals hubs d’emprenedoria, tecnologia i coneixement d’Europa”, segons reconeixia la consellera Àngels Chacón aquesta setmana en la trobada anual de la plataforma Barcelona & Catalonia Startup Hub creada per ACCIÓ i que sota el títol “The Hub Event 2018” va reunir mig miler de professionals de l’ecosistema al World Trade Center de Barcelona.

Aquestes 1.300 start-ups catalanes són les empreses identificades al directori del Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma digital que actua com un punt de trobada de les start-ups catalanes amb l’objectiu de situar l’ecosistema català al món i impulsar la captació d’inversions. Aquest directori recull empreses d’un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid.

La consellera Chacón va valorar el fet que “les start-ups són un agent rellevant que s’incorpora a la generació i transferència de tecnologia” i hi afegia: “Volem que Catalunya es percebi com un hub tecnològic de primer nivell on fer-hi negocis i invertir-hi.”

Segons un estudi del govern de la Generalitat, tres de cada quatre empreses emergents catalanes han obtingut finançament privat i d’aquestes, el 21% han rebut rondes d’inversió superiors al milió d’euros.

Pel que fa als treballadors, unes 13.820 persones, el 26% són estrangers i provenen sobretot d’altres països d’Europa Occidental (46%), Amèrica del Sud (26%), Europa Oriental (9%), la zona d’Àsia-Pacífic (7%), de l’Àfrica-Orient Mitjà (6%) i de l’Amèrica del Nord (6%), que es dediquen principalment a les àrees funcionals de tecnologia (27%), les vendes (22%), gestió i estratègia (20%) i operacions (17%). En el cas dels fundadors, el 15% de professionals provenen d’altres països. En global, el 38% de fundadors de les start-ups catalanes han creat prèviament altres empreses.

Quant als sectors, són majoritàries les que estan relacionades amb les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 (17%), seguides per les ciències de la vida (13%) i el mòbil i el software (11%). El principal model de negoci és el comerç electrònic (45% del total), a davant del desenvolupament i manufactura (23%), el software com a servei (22%) i la subscripció (20%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona