Preacord a Denso per reduir a la meitat el nombre d'acomiadaments

La direcció de Denso i el comitè d'empresa han arribat a un preacord que redueix a 40 els 85 acomiadaments previstos a la planta de Sant Fruitós de Bages (Bages). Aquest principi d'acord, que hauran de ratificar els treballadors el 12 d'abril, després de les vacances de Setmana Santa, preveu 40 acomiadaments i 40 baixes voluntàries. A més, per pal·liar l'excedent de personal, que l'empresa justifica amb una baixada de la producció, Denso aplicarà a partir de principis d'abril un altre expedient de regulació d'ocupació temporal d'un any de durada, que agafa el relleu del que s'extingeix el dia 31 de març. Segons el comitè, aquest preacord serveix per «salvar uns quants llocs de treball».

Tant les persones que siguin acomiadades com les que decideixin acollir-se a les baixes voluntàries cobraran una indemnització de 45 dies per any treballat més un lineal de 6.000 euros.

En el cas que no s'arribi a les 40 persones que s'acullin a les baixes, l'empresa s'ha compromès a no forçar ningú més a plegar. La plantilla de Denso està formada per 674 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.