Economia

La USOC alerta que enguany ja s'han presentat 32 ERO a les Terres de l'Ebre

Durant els tres primers mesos de l'any s'han presentat un total de 32 expedients de regulació d'ocupació (ERO) a les Terres de l'Ebre, 25 dels quals ja s'han resolt favorablement per part dels serveis territorials de Treball. Afecten un total de 360 treballadors i són una mostra més que la crisi econòmica continua afectant les Terres de l'Ebre, on l'atur s'ha incrementat un 135% entre el gener del 2008 i el febrer d'enguany, amb 14.260 persones desocupades. «Són unes dades que ens preocupen molt, perquè el teixit industrial de les Terres de l'Ebre és molt pobre», va manifestar el secretari general de la USOC a l'Ebre, David Queralt, que va recordar el tancament d'empreses com la multinacional Lear o Guardiola. La USOC va fer ahir una assemblea de delegats a Tortosa, en la qual va fer una anàlisi de les propostes de reformes fiscal, laboral i de pensions que proposa l'Estat. «Ens preocupa que el debat se centre massa en la destrucció d'ocupació i en la retallada de prestacions als treballadors, quan el que s'hauria de fer és generar llocs de treball», va dir la secretària general de la USOC, Antònia Gil. Pel que fa a les propostes de la comissió d'industrialització a l'Ebre, el sindicat en fa una valoració positiva.

Uns 80 delegats, dels 150 que té la USOC a les comarques de l'Ebre, van participar en l'assemblea d'ahir. «La crisi fa que hi hagi més participació», va assenyalar Gil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.