Economia

Contractació laboral de rècord per Setmana Santa

Les estimacions de les empreses de treball temporal apunten a un increment dels contractes coincidint amb l’inici de la temporada

Cambrers, cuiners i feines turístiques, les més demanades

Arriba tard però arriba amb signe positiu. La temporada turística de Setmana Santa provocarà un increment de les contractacions laborals a Catalunya, segons les previsions de les principals empreses que es dediquen a cobrir places de treball de forma temporal, que creuen que la temporada podria ser de rècord. Atenint-nos a les seves estimacions, Adecco apuntava que Catalunya liderarà les contractacions durant la Setmana Santa, amb un increment interanual del 6,5% i prop de 29.000 contractes, dels quals 23.500 es podrien formalitzar a la demarcació de Barcelona (increment del 7,5%). A la resta de demarcacions, les pujades seran més discretes, de vora el 3% a Tarragona (2.500 llocs de treball); del 2% a Girona (uns 2.270 contractes) i de l’11,8% a Lleida (uns 560 contractes més). Per al conjunt d’Espanya, Adecco calcula que els contractes que es podrien arribar a fer durant el període superaran els 159.400, amb els 29.000 de Catalunya al capdavant i prop de 23.000 a la comunitat de Madrid (6% més); 22.000 a Múrcia (4% més) i 18.500 a Andalusia (5,6% més que un any abans).

Les previsions de l’empresa de treball temporal Randstad són també semblants i xifra en 27.140 els nous contractes que es faran a Catalunya durant la Setmana Santa, un 7,8% més que el 2018 i per sobre de la mitjana estatal, que situa en el 7%. Per Randstad, el nombre de contractes torna a ser el més alt registrat en el període estudiat, i des del 2014 el creixement acumulat ha estat del 64,7%.

Amb tot, també hi ha diferències per demarcacions, i Barcelona destaca per sobre de la resta: increment del 9,8%; enfront del 3,8% de Girona, el 3,7% de Tarragona i el 0,9% de Lleida. Amb 19.100 contractes previstos a Barcelona, la demarcació concentra el 70,4% del total. A Tarragona se’n preveuen 3.450; a Girona, 3.370, i a Lleida, 1.220.

Entre els sectors que tindran una major demanda, destaca el turisme i els perfils amb més demanda, els de cambrer, cuiner i ajudant de cuina, recepcionista, dependent, teleoperador, comercial, venedor, operari i hostessa.

Pel que fa a les qualitats dels treballadors, les empreses demanen fàcil adaptació al lloc de treball, experiència, vocació comercial i d’atenció al client, segons les empreses de treball temporal consultades.

Fins a l’estiu

El fet que la Setmana Santa caigui enguany tan tard motivarà que el 57% de les vacants per cobrir allarguin també fins a la temporada d’estiu, segons la plataforma de cerca de feina Infojobs. La companyia considera que aquesta xifra és superior a la d’un any abans, que també superava la meitat d’ofertes però amb més timidesa (51%). El 36% de les vacants a Infojobs corresponen als sectors turístic i de la restauració i un 13,5% a educació, sobretot monitors de colònies.

LA XIFRA

29.000
contractes
es podrien fer a Catalunya per les vacances de Setmana Santa, segons algunes estimacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona