Economia

CCOO considera “inacceptable” que els accidents laborals continuïn augmentant

El sindicat veu “deficient” la prevenció a les empreses

CCOO ha considerat “inacceptable” que els accidents laborals continuïn augmentant durant els primers mesos del 2019. En un comunicat, el sindicat ha insistit que els accidents són “són el resultat d’unes condicions de treball en les quals la prevenció segueix sent deficient a les empreses” i ha afegit que la reforma laboral “amb més desregulació i precarietat” també hi contribueix. CCOO ha insistit que els accidents “són evitables”. D’altra banda, ha alertat que les noves formes de treball que impulsa la nova economia de plataformes i aplicacions per mòbil “no poden ser un forat on emergeix la desregulació en el treball en horaris, contractes i unes deficients condicions de seguretat i salut que esdevenen inadmissibles”.

Segons dades facilitades pel sindicat, els accidents en jornada laboral amb baixa i sense baixa de gener a abril del 2019 han estat 72.636, mentre que en el mateix període del 2018 van ser 70.949, el que suposa un augment del 2,38%. El sindicat ha considerat especialment “preocupant” els accidents in itinere, ja que s’han registrat 449 sinistres més que el 2018, arribant als 6.915. Entre aquests, els mortals van passar de sis a nou.

CCOO ha apuntat que falta per conèixer la dada sobre accidents en jornada laboral per motius de feina però ha aventurat que amb l’increment de la demanda de serveis de desplaçament en sectors “clarament desprotegits i en precari” farà que la xifra sigui “molt dolenta”. En aquest punt, ha recordat la recent mort d’un repartidor de Glovo.

Per demarcacions, ha destacat un augment del 4,71% a Lleida fins als 2.001 treballadors accidentats, del 5,53% a Girona (3.491), del 8,08% a Tarragona (3.051), i del 9,04% a Barcelona (24.291). Per sectors, el sindicat ha afirmat que hi ha un augment “escandalós” a la construcció, on es va arribar a les 4.085 persones treballadores accidentades, amb 10 morts, el que representa un augment del 23,26% respecte al mateix període del 2018.

El sindicat ha alertat que els sinistres in missió i in itinere són una de les principals causa de mort a la feina i per això ha reclamat un canvi de mobilitat que redueixi riscos laborals, impactes ambientals i despeses per a treballadors. També ha demanat a la Generalitat que doti amb suficients recursos econòmics l’Estratègia catalana de seguretat i salut en el treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona