Economia

Els aparelladors alerten de la manca d’estudiants de grau

És una professió amb el 89% d’ocupació laboral –set de cada deu estudiants van trobar feina al cap de tres mesos de graduar-se– i actualment no cobreix la demanda del mercat. Tot i aquestes perspectives de futur, els aparelladors alerten de la manca “de vocacions” d’estudiants en el grau d’’arquitectura tècnica. Pel reelegit president del Col·legi d’Aparelladors de Girona , Miquel Vendrell, cal donar a conèixer, “fent xerrades a instituts”, la professió d’arquitecte tècnic, “que no té el prestigi de l’arquitecte”.

Nous oficis

Vendrell també va destacar les oportunitats laborals d’una professió tècnica més enllà del tòpic dels “totxos”. Va especificar alguns d’aquests nous oficis sorgits, en part, per la crisi immobiliària, una de les causes també de l’actual manca de col·legiats i d’interès en la professió. Actualment hi ha 913 col·legiats gironins quan s’havia arribat a màxims de 1.045. Entre altres especialitats dels aparelladors, hi ha la de la gestió i control de l’execució de l’obra. El president dels aparelladors gironins va assenyalar la feina que es fa en l’eficiència energètica, tant en obra nova com, sobretot, en la rehabilitació, un camp en què hi ha molt a fer.

Aprofitar la Punxa

Miquel Vendrell assumeix l’últim mandat com a president del Col·legi d’Aparelladors de Girona. En el pla de treball que va presentar ahir, a més de fomentar les vocacions, es vol prioritzar l’actualització del col·legi en el món 4.0. “Cal reforçar i consolidar les xarxes socials per difondre tots els serveis que oferim”, va assenyalar Vendrell. Inclosa en la difusió del paper dels aparelladors en la societat, el president del col·legi gironí va valorar la seu del col·legi, l’emblemàtica Punxa, obra centenària de Rafel Masó. El col·legi la vol promocionar cedint la sala d’actes a entitats.

Quant a la nova junta de govern, hi ha tres baixes, Joaquim Romans, Dolors Torrentà i Jaume Noguer, i dues incorporacions, Montserrat Rosell i Xavier Jaime, vocals. La resta de membres de la junta del col·legi d’aparelladors són : Anabel Ros (secretària), Carme Domènech (comptadora), Ignasi Almarza (tresorer) i Albert González (vocal).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell