Més indústria per un futur millor a l'Ebre

Poc més de dues-centes persones van participar en la manifestació del Dia Internacional del Treballador organitzada conjuntament pels sindicats UGT i CCOO a Tortosa, on es va fer per segon any consecutiu després d'un parèntesi de 20 anys. La protesta, que va començar a la plaça del Carrilet i es va acabar a davant del mercat, va ser una marxa pacífica i força silenciosa. El lema «Per l'ocupació de qualitat i la protecció social» encapçalava la manifestació ebrenca, i també hi havia una altra pancarta que rebutjava el tancament de la multinacional Indo.

Un cop arribada la marxa de la manifestació a la plaça de Barcelona, es va llegir el manifest conjunt de CCOO i UGT, en què es refusaven mesures com l'allargament de l'edat de jubilació i també es reivindicava un altre model econòmic mundial. Posteriorment, Josep Casadó, secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, va destacar que cada dia hi ha petites empreses en què es destrueixen lloc de treball: «Hi ha tancaments que són més mediàtics que d'altres, però hem de lluitar per tots els llocs de treball», va reclamar Casadó.

Per la seua banda, el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, va fer memòria i va recordar que en la manifestació de fa un any es parlava de l'empresa Cristales Guardiola. «Avui, és Indo qui amenaça de tancament, i entre una i l'altra, ha desaparegut l'empresa més emblemàtica, Lear», va repassar Miró. El secretari general va aprofitar l'ocasió per reclamar més indústria per a les comarques de l'Ebre ja que, segons Miró, «el territori ha d'apostar per sectors com el turisme rural o l'agricultura, però si no som capaços de generar llocs de treball en la indústria, el futur serà complicat». Miró també va assegurar que gràcies a les manifestacions dels treballadors «s'ha invertit en els equipaments dels polígons industrials del territori». Acabat l'acte, alguns manifestants es van adonar de la poca afluència d'assistents i van reflexionar sobre la situació. «Estava molt apagat, no hi havia ni megafonia», comentava una participant. Potser, però, el motiu que justificava la falta d'assistència en massa a la manifestació era el que va insinuar una veïna de Tortosa: «La gent està desmoralitzada».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”