la crònica

La sostenibilitat de la pesca de la tonyina roja

El sector d'encerclament de la tonyina roja, que té la base al port pesquer de l'Ametlla de Mar, ha encetat una campanya per prestigiar la seua activitat i demostrar que el seu art és «sostenible». En aquest sentit, el Grup Balfegó ha convidat una delegació de la comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés dels Diputats perquè avaluen in situ la seua manera de treballar, una delegació que està encapçalada per la presidenta, l'exministra María Antonia Trujillo. Sovint els diputats prenen decisions des dels despatxos de Madrid i amb cert desconeixement, una situació que amb visites com aquesta es pretén evitar. «No és el mateix votar basant-se només en formes que fer-ho també amb el coneixement in situ», va manifestar Trujillo. Així, els diputats van embarcar ahir al matí al port de l'Ametlla de Mar en direcció a les granges d'engreix de tonyina del Grup Balfegó i, en tornar al port, Trujillo va assenyalar: «Venim aquí per conèixer-los i defensar la sostenibilitat de la tonyina, però també la sostenibilitat social i econòmica d'aquesta pesqueria.» La presidenta de la comissió de Medi Ambient del Congrés també va destacar que s'emporta una impressió «excel·lent» d'una activitat que ocupa unes quatre-centes persones a l'Ametlla de Mar.

Després d'aquesta visita, que els diputats repetiran a altres pesqueries, la comissió de Medi Ambient farà un informe de la sostenibilitat de la pesca de la tonyina per part del sector d'encerclament, que trametrà al govern de l'Estat. Un informe que, per les manifestacions que van fer ahir els diputats dels diferents grups polítics, sembla que serà favorable. «Hem de defensar la pesca de la tonyina de tots els sectors de l'Estat», va dir el diputat del PP Aurelio Sánchez (Cadis), tot i que els darrers mesos hi ha hagut un enfrontament entre pescadors de tonyina catalans i andalusos, perquè aquests darrers reclamaven a l'Estat la quota dels catalans. «Hem de fugir de l'enfrontament territorial i salvar la pesca artesanal, com es va aprovar al Congrés, però tenint en compte que la pesca d'encerclament també és artesanal», va dir per la seua banda el diputat de CiU, Jordi Jané.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.