Millorar la qualitat de la carn

Donar valor als talls de carn és un dels projectes que es duen a terme en el marc del Prosafebeef, un projecte europeu que té com a objectiu millorar la qualitat i la seguretat alimentària de la carn de vaquí al llarg de tota la cadena de la indústria càrnia, des de la producció fins al consumidor. «En aquest projecte participen 41 organitzacions de 18 països, entre les quals hi ha l'IRTA de Monells». És un projecte de cinc anys que s'acaba el març del 2012 i que «té set pilars» dos dels quals es treballen al campus agroalimentari de Monells: millorar la qualitat de la carn en els processos industrials i en la formació i transferència de resultats.

És per això que dilluns es va fer una jornada sobre Valorització dels talls de carn de vaquí i es va fer una demostració d'un especejat que es fa a França, «on s'arriba més a nivell de múscul individual i se separen molt més les peces per donar-los més valor». «És simplement fer un especejat que permeti diferenciar aquelles parts que tenen un valor superior i intentar guanyar en preu», va explicar Carolina Realini, de l'IRTA de Monells. A l'Estat espanyol algunes parts de la carn de vaquí es «comercialitzen en talls sencers» i es tractaria de mentalitzar el consumidor, els restauradors i les empreses de càtering sobre tots aquests canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona