Economia

La Intersindical-CSC estrena local a Girona

El sindicat, que ha fet un gran creixement a Catalunya, considera que quan Foment parla de “vaga política” sona a intentar vulnerar drets fonamentals

La Intersindical-CSC a les comarques gironines va inaugurar ahir la seva nova seu al carrer Camp de Mart número 3 de Girona. En la inauguració, el vicesecretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, va recordar “el gran creixement que el sindicat està tenint arreu del país i la importància que aquest nou punt de trobada té per a la ciutat de Girona i tota la demarcació i per a la construcció de la República catalana des del centres de treball”. La portaveu de la unió territorial de les comarques gironines del sindicat, Àngels Torrents, va explicar, per la seva banda, “l’empenta que han tingut les afiliades i els afiliats en la posada en marxa de la territorial” i que la nova seu pretén ser un espai per a les persones delegades i afiliades, a més d’actuar com a oficina de treball i d’assessorament laboral i jurídic.

Actualment, la Intersindical-CSC és la primera força sindical als serveis territorials de la Generalitat a Girona (eleccions que estan pendents de repetició) i als ajuntaments de Girona i Lloret, entre d’altres; la segona força a la junta de personal docent d’Educació a Girona i també té una important presència en comitès d’empreses com ara els de Sanofi (Riells i Viabrea), Font Vella (Sant Hilari Sacalm) o a les fundacions Drissa (Girona) o MAP (Ripoll).

Durant la roda de premsa, el sindicat va considerar, segons explica l’ACN, que quan Foment del Treball es refereix a l’aturada de país convocada per aquest sindicat i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) el pròxim 11 d’octubre com a “vaga política”, això sona a un nou intent de “vulnerar drets fonamentals”. Així, van recordar que la patronal ja va intentar declarar il·legal la vaga del 8-N del 2017, un tema que encara està pendent de resolució al Suprem. Perelló va fer una crida a la unitat amb la resta de sindicats per defensar aquest dret fonamental que “està en perill” davant l’actitud “bel·ligerant” de “certes patronals” i partits com ara el PP, Cs, Vox i “darrerament també el PSOE amb el 155 i la seva obstinació d’aplicar més repressió i l’article 155”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia