El iogurt de la Fageda, al mercat de la venda a granel
La cooperativa vol contribuir amb aquesta mesura a la reducció d’envasos de plàstic i de residus
L’any vinent traurà al mercat una nova línia de cremosos amb envàs de cartró de mig quilo
La cooperativa la Fageda de Santa Pau posa a la venda a partir del mes de novembre iogurt natural cremós a granel i envasos de cartró, amb l’objectiu de contribuir a la reducció dels plàstics. De fet, és una evolució a la venda al detall de la línia iniciada l’any passat amb el sector de l’hostaleria i la restauració, amb les galledes de tres quilos de iogurt.
Ara ha arribat a un acord amb l’empresa catalana Granel Community perquè els consumidors puguin comprar a granel el iogurt cremós. En principi a les botigues que aquesta marca té a Vic, Palamós, Barcelona, el Vendrell i Vilanova i la Geltrú. Les botigues disposaran de neveres dispensadores que permetran comprar la quantitat de iogurt que es vulgui i servir-se en envàs biodegradable. Un cop a la nevera de casa, aquest iogurt té una data recomanada de consumició fixada en quatre dies.
Aquesta modalitat de iogurt és una evolució del iogurt de granja que la Fageda fabrica des de fa 26 anys i que és un dels seus productes identificatius. Té una textura cremosa similar a la d’un iogurt grec, però sense nata afegida. Tampoc no porta sucre afegit, és poc àcid i molt versàtil. Això vol dir que té moltes possibilitats gastronòmiques. La directora comercial i de màrqueting, Sílvia Domènech, ha destacat el compromís de la Fageda amb els productes saludables. “A aquesta qualitat hi hem de sumar la capacitat d’adaptar-los a modalitats de consum que marquen tendències, que són avantatjoses pels nostres consumidors, respectuoses pel nostre medi i en consonància amb la raó de ser de La Fageda”, ha dit. L’any passat La Fageda va produir 11.000 tones de iogurt a les seves instal·lacions de Santa Pau.
LA XIFRA
Cremosos de mig quilo i en cartró
La Fageda prepara el llançament, per al primer trimestre del 2020, d’una nova família de iogurts en envàs de cartró i en format de mig quilo. Es tractarà de la família de iogurts Cremosos: el natural, el natural desnatat i el natural amb sucre de canya. L’envàs de cartró de 500 grams és especialment sostenible i es pot reciclar com a residu de paper i cartró. “És una tecnologia nova i un producte amb la qualitat de sempre”, ha resumit el director d’innovació de la cooperativa la Fageda, Oriol Gol.