Economia

Lucas Fox estudia una expansió internacional pel Mediterrani

La immobiliària de luxe ha detectat espai en el mercat d’alguns països i un interès creixent pel producte de gamma alta europeu.La firma preveu obrir 30 oficines només a l’Estat

En ple creixement per l’Estat espanyol, un pla que preveu l’obertura de 30 oficines fins a finals del 2020, Lucas Fox ja ha començat a estudiar el pas següent: la internacionalització de la companyia, que no té data però sí focus: els països de la Mediterrània, és a dir, Itàlia, Grècia i Croàcia.

Alexander Vaighan i Stijn Teeuwen van crear Lucas Fox el 2005 i l’han fet créixer fins a una posició de lideratge en la intermediació immobiliària de luxe, sobretot a Catalunya, on tenen deu oficines, tot i que ben aviat seran onze amb l’obertura d’una delegació a Sant Cugat del Vallès. Aquests anys han gestionat una cartera cada cop més gran de clients locals i internacionals de confiança amb propietats en diversos països i que han requerit els seus serveis també a l’exterior.

D’aquesta manera, han detectat oportunitats en alguns països no ben atesos en la veta de mercat en què Lucas Fox és especialista: els immobles residencials de luxe. La decisió de Lucas Fox, també es justifica per l’interès creixent per part de compradors no europeus, sovint dels EUA, per adquirir residències al Vell Continent, i que sovint responen a un perfil molt concret: joves que han fet fortuna amb les empreses tecnològiques.

També han detectat canvis en el segment inversor, abans molt limitat a productes i països concrets, i ara més disposat a cercar oportunitats de compra en territoris no tradicionals.

La decisió de Lucas Fox està presa, però no concretada: ni per quin país començar, ni quan començar, ni de quina manera (directament, amb socis locals o altres fórmules). “L’aspecte crític d’aquesta operació és trobar bons gestors locals”, reconeix Teeuwen.

Créixer a l’estat.

El fet que cada cop hi hagi més producte immobiliari capaç de suscitar l’interès internacional, és el que també ha guiat el pla d’implantació a Espanya. Els objectius territorials són clars: sobretot la costa mediterrània o cantàbrica, les ciutats atractives i el producte d’interior, singular i en entorns tranquils.

Actuament, disposen de vint-i-una oficines. A Catalunya tenen presència a la Costa Brava (Begur i Platja d’Aro), Girona, el Maresme (Alella), Sitges, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels-Gavà Mar, Tarragona i Barcelona (dues oficines). També estan a Madrid, Màlaga, Marbella, Menorca, Eivissa, València i Andorra. Deu de les vint-i-una delegacions són pròpies. Les onze restants i les trenta que es preveuen obrir són o seran afiliades, una mena de franquícies.

Lucas Fox ofereix serveis de compravenda i disposa d’una àmplia cartera de propietats en exclusivitat, a banda de gestionar immobles per encàrrec dels seus propietaris. Més recentment ha entrat en la comercialització de producte nou de promotor. A més, ha signat un acord de cooperació amb la consultora britànica Savills per al mercat residencial espanyol. Arran d’aquest pacte, comercialitzaran els pisos de luxe de Mandarin Oriental al vell edifici de Deutsche Bank de Barcelona.

LUCAS FOX

Facturació
15 M€
Treballadors
200
Any de fundació
2005
El 2018, Lucas Fox va créixer un 14% fins als 15 milions (aquest any esperen assolir els 17 milions). Una de les raons és que el preu mitjà va pujar un 6% el 2018.
La tendència

El mercat barceloní, sòlid

Amb independència dels canvis de cicle que s’observen en el mercat residencial de Barcelona, tant en preu com en operacions, el segment de luxe es manté sòlid, segons destaca Stijn Teeuween. L’interès pel producte de gamma alta lluny d’esgotar-se, està creixent. A la capital catalana, el 50% de les operacions són internacionals i el 50%, locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.