tarragona
El Consell Regulador de la DO Tarragona entrega els premis del setzè concurs de vins embotellats en el seu sopar anual i destaca l'esforç dels cellers
L'hotel Imperial Tàrraco va ser l'escenari, divendres a la nit, del sopar anual del Consell Regulador de la DO Tarragona. S'hi van entregar els premis del setzè concurs de vins embotellats, celebrat el 27 d'abril a la Facultat d'Enologia de la URV. Al sopar d'aquest divendres, hi van assistir un centenar de persones entre representants de cooperatives i empreses de la DO i del sector vitivinícola. Montserrat Nadal, professora de la Facultat d'Enologia de la URV i presidenta del jurat del concurs, va destacar l'esforç continuat dels cellers i els resultats obtinguts per la majoria de la setantena de vins presentats a concurs, sobretot en el sector dels vins negres de criança. El president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, va animar els cellers a continuar en la línia que han mantingut fins ara i va augurar un èxit a la Fira dels Vins DO Tarragona, que se celebrarà el pròxim cap de setmana a la rambla Nova de Tarragona. Pel que fa a concurs de vins embotellats, constava de vuit categories diferents. La del blanc sec la va guanyar el Puig Rodó Xarel·lo 2009, de la Cooperativa de Bràfim. El primer premi del blanc aromàtic va ser per al Muscat 2009 de l'empresa De Muller, que també es va endur el premi del blanc fusta pel seu Chardonnay 2009. L'única categoria de vi rosat la va guanyar el Crinel de Vins Padró, que també va guanyar els negres jove i criança amb l'Ipsis negre i el Crinel negre, respectivament. Els primers premis dels vins de licor, tant sec com dolç, van ser per a la Cooperativa de Vila-rodona. El concurs també va concedir un accèssit per al Blanc 2009 de Mas Vicenç.