La marca Corele reneix amb llet empordanesa
La marca, fundada els anys quaranta i desapareguda el 1990, torna als establiments
Un productor de llet de Cabanelles contribuirà, juntament amb altres petits productors del Montseny, en el renaixement de la històrica marca de llet Corele, que va desaparèixer l’any 1990. La iniciativa de recuperar aquest marca, fundada el 1940 i associada a una cooperativa receptiva de llet, neix d’Alfons Subirana, fill d’un dels fundadors de Corele, que va tenir la seu a Barcelona i, després, a Badalona. Subirana fa 16 anys va fundar Làctics del Montseny, que dona sortida a productes de petits elaboradors, i Petit Plaer, l’empresa a través de la qual comercialitzarà Corele. El vincle emocional amb aquesta marca farà que la llet, pasteuritzada, es vengui només amb envàs de vidre reciclable. Subirana, que també considera d’obrir mercat amb llet ecològica, explica que la llet es començarà a comercialitzar als supermercats Condis, però es preveu que a curt termini també es pugui comprar en d’altres. Pel que fa a la producció, estima començar venent entre 3.000 i 4.000 litres de llet al dia –l’antiga Corele venia 20.000 litres diaris.