Economia

L’economia a l’AMB va créixer més que a la UE

Segons un treball plurianual de la Cambra i l’Ajuntament de Barcelona

L’economia a l’àrea metropolitana de Barcelona va créixer més que no pas ho va fer de mitjana a l’Europa dels Vint-i-vuit (UE-28), segons un estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona, que analitzava el període 2015-2018. Segons el document, presentat ahir, el PIB per càpita de l’AMB es va distanciar notablement respecte al de la UE-28 del 2015 al 2018. L’any 2015, el PIB per càpita de l’AMB era un 19% superior respecte a la UE-28 i el 2018, un 23%.

El document, elaborat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (Iermb) amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, fa un balanç socioeconòmic del territori de l’AMB per al període 2015-2019. En aquest sentit, estableix que l’AMB va registrar un augment del 2,6% del PIB real el 2018, un creixement similar al de la ciutat de Barcelona i a la mitjana catalana, i sis dècimes per sobre del de la UE-28. Un 51% del PIB de Catalunya es concentrava a l’àrea metropolitana, del qual un 33,5% correspon exactament a la ciutat de Barcelona.

En termes de PIB per càpita, el creixement va ser del 2,7% fins als 38.244 euros a l’àrea metropolitana el 2018. A cavall entre les xifres de Catalunya i Barcelona, el PIB per càpita del territori metropolità és un 23% superior en mitjana al llindar de la UE-28, un percentatge que ha augmentat significativament des del 2015 quan se situava un 19% per sobre.

Malgrat que les empreses consideren que l’any 2019 va ser positiu, el cert és que la falta de mà d’obra qualificada afectava un 19% de les companyies, segons l’Enquesta de Clima Empresarial, que observava una tendència a la desacceleració des del 2016.

Amb tot, les exportacions van assolir de nou un màxim històric de 57.163 milions d’euros el 2019, un 3% més que el 2018 i un 77% del total de Catalunya. Així mateix, el nombre d’empreses exportadores regulars va créixer fins a les 14.749 (+4% des del 2015). Les vendes a l’exterior van augmentar un 21% des del 2014 i, pel que fa a les importacions, van créixer un 2% interanual fins als 74.092 milions d’euros (un 80% de tot Catalunya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona