Economia

Només un 36% dels habitants de l'Alt Camp són nascuts a la comarca

Montferri, Cabra i Querol són els municipis que han crescut més en els últims deu anys

Fa cent cinquanta anys l'Alt Camp tenia uns 39.000 habitants, no gaires menys dels que s'hi comptabilitzen actualment –45.000–, i que la comarca ha anat recuperant a partir de la dècada dels anys seixanta, i ha superat un procés de despoblament iniciat a finals del segle XIX. Aquestes i altres dades formen part d'un dossier de prop de cent planes que dóna detalls del creixement de la comarca municipi a municipi.

L'informe constata que entre el 1998 i el 2009 tots els municipis de l'Alt Camp han experimentat un increment demogràfic, llevat de la Riba i Vilabella, que han perdut un 8% i un 2,3%, respectivament, de la seva població. Les localitats que han experimentat creixements més alts són Montferri (131%), Cabra del Camp (119%) i Querol (116%), seguits, una mica més de lluny, de Puigpelat (81%). Querol, a més, presenta un percentatge significatiu de població nascuda a l'Estat espanyol (23,2%), que també es detecta a Cabra del Camp, Vallmoll o Alcover, i que l'estudi atribueix a la presència d'urbanitzacions: «Es tracta de migracions residencials, associades a la jubilació o a les migracions familiars», diu el text. Valls, la capital, presenta «una forta i única polaritat demogràfica amb un 55,8% del total de la població de la comarca», però l'estudi alerta que la ciutat ha perdut pes específic: «El percentatge de concentració era més alt el 1998, quan Valls tenia un 58,2% del total de la població comarcal.» Altres pobles com ara Alcover, que concentra un 11,3% dels habitants de l'Alt Camp, i el Pla de Santa Maria, amb un 5,13%, han augmentat el seu pes poblacional i «es produeix», com conclou l'estudi, «una lleugera tendència a la desconcentració de població en prejudici de la seva capital». Per grups d'edat, el Pont d'Armentera, la Masó i el Milà tenen un percentatge de majors de 65 anys que supera el 25%, mentre que Puigpelat, Vallmoll, Mont-ral o Alcover se situen en l'extrem contrari amb un percentatge de gent major de 65 anys inferior al 15%. Nulles, Bràfim i Mont-ral, amb índexs superiors al 20%, tenen el sobreenvelliment –majors de 84 anys– més accentuat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA
Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Girona
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona