Economia

El parador d’Aiguablava reobrirà totalment reformat

Les obres han durat dos anys i han comportat una inversió de 17,2 milions d’euros

L’estructura original i la façana s’han mantingut

Amb una imatge renovada, s’han reformat els interiors

Les obres al parador d’Aiguablava de Begur han finalitzat i l’hotelera pública, que està fent els últims treballs necessaris de neteja, equipament i decoració, preveu obrir l’1 de maig. Aquests treballs han representat una inversió que supera els 16 milions d’euros, més els 1,2 milions que s’han destinat a decoració i interiorisme.

El parador, que es va inaugurar en la dècada dels anys seixanta del segle passat, va tancar el 2016 per fer una reforma integral per modernitzar tots els espais. Els diferents treballs de l’obra, duts a terme en dues fases i adjudicats mitjançant licitacions públiques, han estat executats per les empreses Vies i Construccions i Tecnocontrol.

La reforma

El projecte de reforma del parador d’Aiguablava ha mantingut la seva estructura original, així com la façana, encara que amb imatge renovada. Totes les dependències, tant les destinades a clients com a servei, s’han renovat completament.

L’establiment consta de sis plantes i disposa de 78 habitacions que, a partir d’ara, tindran nova distribució i nous acabats. S’han reorganitzat els espais de l’establiment i els seus usos per situar els serveis als clients a les zones amb millors vistes. També s’hi ha incorporat un gimnàs i spa amb vista a la cala i s’han millorat les zones exteriors –piscines, solàrium, terrasses i urbanització– eliminant, a més, barreres arquitectòniques.

Projecte de decoració

La decoració, a càrrec de l’estudi Denys & Von Arend, està inspirada en “la reunió de les arts que, d’una manera o altra, han estat vinculades a la Costa Brava, lloc d’inspiració i descans habitual d’escultors, pintors, escriptors, fotògrafs o cineastes”, segons un comunicat fet públic ahir per Paradores. El projecte d’interiorisme pretén construir un passeig per les estances on totes les arts són presents amb l’objectiu d’oferir als clients “una experiència inoblidable que aprofita la llum i les vistes panoràmiques a la mar”.

Obres d’art

El parador d’Aiguablava reobrirà les portes exhibint una part de la destacada obra contemporània catalana present en la col·lecció artística de Paradores. La mostra recull una àmplia representació de peces gràfiques i alguns olis de gran format tan importants com Monegros, de José Beulas; Cennino Cennini o el llibre de l’art, de Modest Cuixart, o una interessant pintura abstracta de Joan Hernández Pi. Les obres exposades suposen un homenatge als grans representants de l’art contemporani català. Entre altres, hi figuren peces d’alguns artistes tan destacats com Salvador Dalí, Rafael Durancamps, Antoni Clavé, Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies o Joan Miró. Artistes, en molts casos, portaveus de l’avantguarda internacional, precursors i mestres de futures generacions que van obrir camins d’ampli espectre internacional per a l’art contemporani espanyol.

LA XIFRA

16
milions d’euros
és el cost de les obres de reforma del parador, als quals s’han de sumar 1,2 milions en decoració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.