Economia

Paco Pérez porta la seva cuina asiàtica a Peralada

El Shiro by Paco Pérez obre al juliol i l’agost i estarà situat als jardins del castell

Castell Peralada i el reconegut xef Paco Pérez proposen una nova oferta gastronòmica, el Shiro by Paco Pérez Asian Cuisine, que estarà situat als jardins del castell i que oferirà cuina asiàtica. El projecte és, segons expliquen des de Castell Peralada, “bastant espectacular” ja que Pérez sempre s’ha sentit seduït pel continent asiàtic i de fet hi ha fet molts viatges i “al Shiro s’ha animat a crear una proposta informal en què els plats japonesos, vietnamites, coreans i tailandesos es fusionen amb ingredients mediterranis”.

La carta estarà estructurada d’una manera creativa: un sushi amb molta personalitat, les ostres que proposen un gran viatge, la carn de Wagyu o el chilli-llamàntol són només alguns exemples del que proposarà el xef. “En el transcurs del temps, la cultura ha viatjat per terra, mar i aire, portant nous productes desconeguts per la gent. Shiro és la idea de portar a casa nostra tots els records dels nostres viatges, de les vivències viscudes a través d’allò tan antic com és la cuina”, explica Pérez. El Shiro tindrà unes seixanta places. Com que el Castell Peralada Restaurant està tancat per unes petites obres de millora a la cuina “tot l’equip de cuina i sala” treballara al Shiro. De moment, el Shiro (que en japonès vol dir castell) obre el 7 de juliol en horari nocturn (de 8 del vespre a 12 de la nit) i tancarà divendres 31 d’agost. El preu mitjà de l’àpat és d’entre 45 i 50 euros.

Paco Pérez representa l’alta gastronomia de l’Alt Empordà. És el xef català amb més estrelles Michelin: cinc. El Miramar, el seu centre neuràlgic i “port base”, en té dos, les mateixes que Enoteca, de l’hotel Ars de Barcelona. I a Berlín, on dirigeix el restaurant Cinco de l’hotel Das Stue, amb una estrella.

Pel que fa al Castell Peralada Restaurant, amb una estrella Michelin, té previst reobrir el 10 de setembre vinent amb un nou menú degustació i una “carta evolucionada”. L’equip del castell, amb Xavi Sagristà i Toni Gerez al capdavant, ha estat desenvolupant durant el confinament la nova proposta de menú degustació. La cuina de Sagristà és una evolució dels segles de tradició culinària reinterpretats de manera creativa amb propostes avantguardistes i basada en la qualitat dels productes de l’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona