humanitcare
Tecnologia per ajudar el metge i el pacient
HumanITcare és una plataforma d’intel·ligència artificial basada en dades reals de la vida dels pacients crònics per provocar la seva adherència als tractaments i facilitar així una millor atenció mèdica. Creada l’abril del 2018 per Núria Pastor i Unai Sánchez, l’empresa emergent ha fet un salt els darrers mesos de la covid-19 perquè ha col·laborat amb els estaments sanitaris. “Som una empresa de salut digital que segueix, a través de la nostra aplicació, malalties cròniques d’àmbits de la cardiologia, pulmonar o salut mental”, explica la consellera delegada Núria Pastor. En aquest sentit, l’altre soci, Unai Sánchez, hi afegeix: “Amb la nostra tecnologia el metge no cal que estigui sempre pendent de la informació del pacient perquè, si es produeix un problema, rep una alerta.” Gràcies al seguiment per control remot a través de la plataforma d’HumanITcare, els professionals de la salut podran disposar de més temps per a aquells pacients que realment necessitin el servei del metge.
Amb un equip d’una dotzena de persones comptant els becaris, la firma amb seu a Barcelona preveu anar a una ronda de finançament a finals d’any. Fins ara vuit fons d’inversió ja s’han posat en contacte amb l’empresa emergent, interessats en el creixement de la firma catalana. “Volem créixer de forma sostenible i segura i, amb calma, ja buscarem un partner que tingui la nostra confiança”, explica Núria Pastor. Fins ara l’empresa s’ha finançat de forma privada i ha aconseguit beques públiques per valor de 230.000 euros. També ha obtingut recursos de la venda del producte el darrer any. Els socis expliquen que la previsió de facturació per a enguany és superar el mig milió d’euros.
L’estratègia de la firma és créixer en consonància amb el sector, que el darrer trimestre ho ha fet un 30%. “La conclusió és que la telemedicina ara s’accelerarà i això ens beneficiarà”, assegura Unai Sánchez. Ara acaben de signar amb sis hospitals per prestar la seva tecnologia. Altres clients s’aniran a buscar a les asseguradores i a l’àrea de recerca.