Economia

La Sénia finançarà cinc projectes amb el fons per dinamitzar el sector del moble

L'Estat ha aprovat una subvenció d'1,1 milions d'euros

El centre d'internacionalització de la indústria del moble serà el projecte que rebrà més finançament del fons de l'Estat per dinamitzar el sector del moble. Concretament, el centre que projecta l'Ajuntament per fer créixer les exportacions de mobles tindrà una subvenció de 465.000 euros, als quals s'afegiran 600.000 euros més que aportaran els fons Feder, la Diputació de Tarragona i el mateix Ajuntament. «Ja hem adjudicat l'obra de construcció de l'edifici al polígon i els treballs són a punt de començar», va explicar l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla. Tots els projectes que es finançaran amb el fons estatal per impulsar la indústria del moble han d'estar acabats el 31 de desembre d'enguany.

Un altre dels projectes que rebran suport econòmic del fons estatal és el centre tecnològic de la fusta i el moble, que fa només un parell de mesos que ha estrenat instal·lacions però que encara s'ha d'equipar. Així, l'Ajuntament ha aprovat destinar 316.185 euros a l'adquisició de noves infraestructures de serveis tecnològics per al clúster del moble domèstic. També l'empresa Ecoenergia Montsià Maestrat, que impulsa la construcció d'una planta de biomassa de generació elèctrica, tindrà una subvenció de 110.805 euros per a la instal·lació d'una línia aèria de 25 kV al polígon industrial Les Mataltes. Fonts de l'empresa han explicat que, tot i els problemes que han tingut per aconseguir finançament per a aquest projecte, es manté la iniciativa, que té l'objectiu d'aprofitar els residus del sector del moble per convertir-los en energia.

Finalment, la promoció de sòl industrial a la zona A de la Sénia i la redacció d'un estudi de diversificació econòmica que farà la Universitat de Barcelona són els altres dos projectes que es finançaran amb el fons estatal. «La secretaria general d'Indústria ha aprovat la proposta que vam fer des de l'Ajuntament», ha assenyalat l'alcalde de la Sénia.

Les botigues de mobles obriran els diumenges a partir del setembre

Tot i que la direcció general de Comerç ja ha autoritzat les botigues de la Sénia a obrir els diumenges i festius, els moblistes no obriran les portes fins al setembre. «Fa més de deu anys que tanquem els diumenges i, abans de tornar a obrir, ens hem d'organitzar cadascú, i cal fer-ne una campanya de promoció potent», va explicar el president de la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia, Domingo Cid. Els venedors de mobles consideren que obrir els festius és una «oportunitat» per guanyar clients, però defensen que abans de fer l'esforç d'obrir els diumenges s'ha de fer promoció. En aquest sentit, la federació es planteja repetir la campanya dels darrers mesos, a través de la qual ha regalat nits d'hotel als clients que encarregaven un mínim de dos pressupostos, encara que no formalitzessen la compra. «Hem incrementat l'afluència de clients», va assegurar Cid. La federació farà una assemblea per concretar les pròximes accions de promoció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.