Economia

El Govern destina 36 milions a nous ajuts per als sectors del comerç, l’esport, l’educació en el lleure i la cultura

PIMEC avisa que les darreres restriccions poden tancar el 40% de les petites i mitjanes empreses dels sectors afectats

Foment reclama al govern ajudes per un import de 50.000 milions d’euros

El Govern de la Generalitat activarà en els pròxims dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat aquest dilluns per contenir l’avanç de la Covid-19. Concretament, es tracta d’ajuts directes per valor de 36 milions d’euros que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha posat en marxa ajuts econòmics directes per valor de 831 milions, amb l’objectiu de donar suport als sectors més afectats. Un import que suposa aproximadament una cinquena part del total de despesa extraordinària efectuada el 2020 a conseqüència del coronavirus.

Per fer front a les noves restriccions i ajudar al comerç, es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç de més de 400 m² i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Els ajuts es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 milions. Consistiran, doncs, en una aportació única de 2.500 euros per establiment.

En l’àmbit de l’educació en el lleure, es destinaran 6 milions a finançar nous ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En el sector de l’esport, s’invertiran 15 milions addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 milions que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions.

Pel que fa a la cultura, es reforçaran amb 5 milions addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.

Per la seva banda, la patronal de les petites i mitjanes empreses, PIMEC, ha avisat aquest dilluns que les darreres restriccions perimetrals dels municipis poden provocar el tancament del 40% de les petites i mitjanes empreses dels sectors afectats. L’entitat ha demanat avui mesures compensatòries directes que funcionin com a suport al teixit productiu.

També Foment ha manifestat la necessitat de noves ajudes. Foment ha reiterat en un comunicat fet públic avui dilluns que “les mesures extraordinàries han d’estar acompanyades d’ajudes compensatòries per no condemnar al tancament a milers de mitjanes i petites empreses que han pogut aguantar durant aquests nou mesos de pandèmia”.

Segons Foment, és necessari implementar un pla per injectar recursos econòmics a les empreses i ha fet una valoració d’aquesta xifra en uns 50.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia