Economia

Més de 200 persones expressen a Reus el rebuig a l'MTC per a Ascó

Marxen fins a la seu de l'AMAC, el gerent de la qual rep el suport dels alcaldes

Convocats per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i per Veïns d'Ascó, grup contrari al magatzem temporal centralitzat (MTC), més de 200 persones van participar ahir en una cercavila reivindicativa pels carrers més cèntrics de Reus. Des de la plaça Prim, la marxa es va dirigir als dos punts que simbolitzaven el perquè del trasllat del malestar a la capital del Baix Camp: la seu de la Cambra de Comerç de Reus, que sempre ha pres posició a favor de l'alcalde d'Ascó, i el despatx del gerent de l'AMAC, l'advocat reusenc Marià Vila d'Abadal. En ambdós casos, la comitiva, a qui obria camí pels carrers comercials una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra, es va trobar les portes tancades, però el portaveu de la CANC, Sergi Saladié, va adreçar sengles missatges a Sanromà i a Vila d'Abadal, en què els acusava d'elevar les seves opinions personals a la posició de les entitats que representen. La Cambra, al seu torn, va tornar a respondre amb un comunicat –ja ho havia fet dijous– en què reitera que el seu president ha actuat sempre en compliment dels acords dels òrgans de govern de l'ens cameral, i recorda que la CANC va defugir participar en la jornada sobre l'MTC organitzada per la Cambra.

Pel que fa al gerent de l'AMAC, Saladié li va retreure una vegada més que en la determinant assemblea del 27 de gener a Madrid, que va escenificar el suport de l'associació als candidats Ascó i Yebra, no es fes cap votació entre els seus membres, i que no s'hagi respectat la premissa del consens polític que reclamava l'AMAC mateix en una altra assemblea, l'any 2006. «Vila d'Abadal, nuet i al canal» o «President de la Cambra, traïdor de Catalunya» van ser alguns dels missatges més ofensius que es van sentir.

Precisament a partir dels objectius amb noms i cognoms dels atacs dels anticementiri, que fa tres setmanes van fer una acció de protesta just davant del mas propietat de Vila d'Abadal a Garcia, ahir l'AMAC va difondre un manifest, signat pels seus alcaldes a Catalunya, en què rebutja les acusacions d'obscurantisme i «qualsevol manifestació que tingui com a objectiu la intimidació i l'assetjament personals», en defensa del seu gerent. Així mateix, en el comunicat es fa una reivindicació de la defensa dels interessos dels municipis que conviuen amb plantes nuclears. Potser el més substancial és que el manifest va signat fins i tot pels alcaldes de l'AMAC que s'han manifestat en contra de la candidatura d'Ascó a l'MTC, com ara l'alcaldessa de La Fatarella, Carme Pelejà, o el batlle de Corbera d'Ebre, Sebastià Frixach.

La manifestació no va enregistrar cap incident, va comptar amb el suport de col·lectius conservacionistes del Priorat i el Baix Camp i, per tancar-la, alguns manifestants van dipositar xoriços a la bústia de la seu de l'AMAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia