Economia

Un pla d'ocupació de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes dóna feina a 63 persones fins al desembre

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa aquest mes un pla d'ocupació extraordinari que donarà feina a 63 persones fins a finals d'any. El pla està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb 463.000 euros, a banda dels 100.000 euros que també aporta l'Ajuntament. El municipi ha contractat 40 auxiliars administratius, sis formadors d'informàtica, sis tècnics de qualitat, dos arxivers, dos pedagogs i set electricistes. Els ciutadans estaven inscrits al SOC, i han estat seleccionats pel departament d'Ocupació de l'Ajuntament entre un total de 190 persones.

A banda d'ocupar ciutadans en situació d'atur, els objectius del pla són la formació dels contractats en àmbits no afectats per la crisi, duent a terme accions que permetin avançar en les noves tecnologies aplicades a l'administració, com per exemple la modernització i digitalització de l'Ajuntament. La iniciativa també permetrà millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat dels edificis i dependències municipals i de l'enllumenat públic, cosa que farà reduir la despesa corrent municipal.

Entre altres tasques, els treballadors del pla d'ocupació s'encarregaran de digitalitzar la sèrie documental corresponent als anys 1939-2007 custodiada per l'arxiu municipal de Sant Pere de Ribes, i de fotografies del mateix arxiu; una altra part dels ocupats hauran de treballar en l'àmbit de l'eficiència energètica, i contribuir a la reducció del consum elèctric i l'emissió de CO2.

L'alcalde del municipi, Josep Antoni Blanco, va explicar que les 63 persones contractades «no obtenien cap ingrés i estaven en una situació difícil», en una roda de premsa, ahir a la tarda. A través del pla d'ocupació, aquests ciutadans també rebran «una formació que els donarà més facilitats per accedir al món laboral», segons l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona