Economia

Inspecció de Treball sanciona Cabify per cessió il·legal de treballadors

La companyia i tres empreses més s’enfronten a multes que sumen més de 735.000 euros

La cessió hauria afectat 120.000 treballadors, que treballaven amb condicions inferiors als que els correspondria amb un contracte directe

La Inspecció de Treball de Catalunya ha aixecat actes de sanció contra la companyia de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) Cabify, dues empreses transportistes més i una ETT que operen amb ella per cessió il·legal de persones treballadores, amb multes que sumen 735.000 euros.

Cabify s’enfronta a una proposta de sanció de 431.275 euros; l’ETT J.T. Hiring, a una de 60.000 euros, i les dues transportistes (López Rubio i Proinvertia) encaren una multa de fins a 243.745 euros, segons ha informat aquest dimecres el departament de Treball de la Generalitat.

Segons Inspecció de Treball, les dues transportistes eren subcontractes de Cabify que li facilitaven la mà d’obra il·legal i l’ETT s’encarregava de formalitzar els contractes de posada a disposició fraudulents.

La cessió il·legal ha afectat un total de 120 persones que treballaven amb condicions inferiors (menys sou, vacances i permisos, entre d’altres) a les que els correspondrien, ja que se’ls aplicava un conveni col·lectiu inferior al que tindrien si haguessin estat directament contractades per Cabify.

Després de realitzar la proposta de sanció, Inspecció comunicarà per carta als treballadors afectats per aquesta infracció considerada molt greu que poden demanar judicialment ser contractats directament per Cabify.

Fonts de Cabify han defensat que les actes d’infracció que li han estat notificades per la presumpta cessió il·legal de treballadors “manquen de fonament jurídic” i han anunciat que l’empresa presentarà les “al·legacions i recursos corresponents”.

Les mateixes fonts han defensat el model de negoci de Cabify i han expressat el seu convenciment que les sancions proposades “són contràries a Dret”. Han subratllat que la companyia “sempre ha actuat d’acord amb la legalitat, tant en el servei que ofereix com en la manera de prestar-lo, a través d’un model d’èxit que pot exportar-se a d’altres països o fins i tot a d’altres sectors de l’economia”.

Cabify és una empresa fundada a Madrid el 2011 que connecta usuaris i vehicles dedicats al transport de passatgers a través d’una aplicació mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’aeroport del Prat tanca l’agost amb un nou rècord absolut de viatgers, un 8,9% més que al 2023

El Prat de Llobregat
COMERÇ

La Cambra de Girona portarà empreses a vendre cosmètica i alimentació halal a França

GIRONA
economia

La inflació cau fins al 2,4%, el nivell més baix de l’últim any

barcelona
ECONOMIA

La inflació cau set dècimes a les comarques gironines

GIRONA
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona
economia

La verema a tot Catalunya caurà un 40% per la sequera, segons Unió de Pagesos

Vilafranca del Penedès
tecnologia

El TJUE confirma dues sancions milionàries a Apple i Google

barcelona
economia

FirAnoia omplirà el centre d’Igualada del 20 al 22 de setembre

Igualada
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa