Economia

Quatre de cada deu treballadors recol·locats a Catalunya el 2020 va trobar la feina gràcies als contactes

Les ofertes del ‘mercat ocult’, les que les empreses no fan públiques, han crescut un 5,5% durant la pandèmia

Quatre de cada deu treballadors recol·locats a Catalunya el 2020 va trobar la feina gràcies a la xarxa de contactes, segons un estudi de la consultora LHH del Grup Adecco.

Concretament, la xifra va ser del 42%, dos punts més que el 2019, lluny d’altres comunitats autònomes com la Rioja (80%), les Illes Balears (77%) i les Canàries (67%), però per sobre de Navarra (13%), Castella-la Manxa (25%) o el País Basc (35%).

En un any marcat per la pandèmia de covid-19, la consultora LHH assegura que les ofertes de feina del ‘mercat obert’ es van reduir fins a un 70% en els mesos més durs de l’estat d’alarma, però en canvi van créixer fins a un 5,5% les ofertes del ‘mercat ocult’, que són aquelles vacants que les empreses no fan públiques.

“La millor manera per accedir a aquest mercat ocult és la xarxa de contactes o el networking”, ha apuntat la directora d’Operacions d’LHH, Natalia March.

“Però en un any on les reunions i les trobades presencials s’han reduït dràsticament, mantenir aquesta xarxa de contactes ha requerit de molta proactivitat i ús de les eines digitals per tal de no quedar despenjat”, ha reconegut March.

“No hem pogut aprofitar aquells cafès, menjars o trobades, però en canvi hem pogut assistir a més reunions amb la pandèmia, ja que gran part han estat virtuals”, ha assenyalat la directora d’Operacions d’LHH.

“La clau de l’èxit ha estat la proactivitat, la constància, l’adaptació ràpida al canvi i l’interès real pels altres”, ha enumerat March.

A nivell de tot l’Estat, el 43% dels treballadors recol·locats han aconseguit el lloc de feina també per la xarxa de contactes, però en aquest cas la xifra ha disminuït uns 9 punts en comparació amb el 2019 (52%).

Aquest 9% els ha guanyat íntegrament la recol·locació gràcies a les ofertes de feina online (portals de feina, anuncis), que ja suposen el 29% dels casos.

En menor mesura apareixen altres opcions menys representatives com són els intermediaris, les candidatures espontànies, l’emprenedoria o l’anomenat redeployment, quan un treballador es recol·loca en una altra posició dins la mateixa companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cambra i l’ajuntament de Blanes sumen esforços per impulsar el teixit empresarial i l’ocupació

BLANES

La Fira del Vehicle d’Ocasió exposarà més de 400 cotxes de 16 concessionaris en tres dies

FIGUERES

L’Espai Gironès sorteja 15.000 euros en compres a l’Alcampo

SALT
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona