Economia

Montsià

Primeres mobilitzacions contra l'ERO d'Antaix

El comitè se sent “enganyat” per l'empresa i anuncia una concentració demà davant la seu de Treball

La direcció manté la indemnització de vint dies

Les negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa d'Antaix han finalitzat sense acord. Ahir els membres del comitè d'aquesta empresa, la més important del sector del moble de la Sénia, van dir clarament que s'ha acabat “la pau social” i van anunciar mobilitzacions. La primera serà una concentració de tots els treballadors d'Antaix demà a Tortosa, coincidint amb la reunió al Departament de Treball en què s'ha d'aprovar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb el qual la direcció d'Antaix preveu acomiadar 99 treballadors, la meitat de la plantilla, amb una indemnització de vint dies per any treballat i amb un màxim de dotze mesos. “Ens sentim decebuts i enganyats”, va manifestar ahir Ivan Escolar, membre del comitè d'empresa de la planta de la Sénia, que va precisar que la direcció d'Antaix els havia fet creure que les negociacions estaven ben encarrilades fins divendres, quan se'ls va dir que l'empresa no podia pagar indemnitzacions de més de vint dies per any treballat. El comitè en reclama trenta, com en l'ERO del 2008.

LA XIFRA

99
treballadors
són els afectats per l'ERO d'Antaix, 49 de la planta d'Amposta, que tancarà, i 50 de la Sénia

El futur dels que s'hi queden

La preocupació del comitè d'empresa i dels sindicats no és només pels 99 nous acomiadaments d'Antaix –l'empresa ja va presentar un ERO amb 67 acomiadaments el 2008 i, després, tres ERO temporals que afecten tota la plantilla, que ja ha consumit 270 dies d'atur–. “Quin és el pla de viabilitat de l'empresa?”, es va preguntar ahir Lorenzo Hervàs, secretari de negociació col·lectiva de la construcció, metall i afins de CCOO, que va lamentar que la direcció d'Antaix no hagués reinvertit els guanys de l'empresa en la modernització i innovació de les seues fàbriques per fer-les competitives. “Treballen amb les mateixes màquines de fa trenta anys i només poden competir amb salaris baixos”, va denunciar, i també va criticar el nivell d'ostentació dels seus gerents. Per la seua banda, el secretari general d'MCA-UGT a l'Ebre, Lluís Calabuig, va fer una crida als polítics ebrencs: “A l'Ebre ens estem quedant sense empreses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia