Economia

El G20 tanca l’acord per un impost global a les multinacionals

El mecanisme preveu que les companyies que facturen més de 750 milions d’euros paguin almenys el 15% i tributin als països on operen encara que no hi tinguin presència física

Irlanda, Hongria i Estònia es desmarquen de la iniciativa

El G20 ha tancat aquest dissabte un acord per a un impost global d’almenys el 15% a les multinacionals amb una facturació superior a 750 milions d’euros i perquè les empreses, especialment les digitals, paguin impostos allà on operen malgrat no hi tinguin presència física.

En una reunió a Venècia, els ministres de Finances i governadors dels bancs centrals del G20 han donat suport al mecanisme de fiscalitat per a multinacionals pactat per 132 països i jurisdiccions en el marc de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) l’1 de juliol.

Entre els set que no han donat suport a la iniciativa hi ha tres estats de la Unió Europea (UE): Hongria, Estònia i Irlanda.

En la roda de premsa posterior a la trobada, el ministre de finances italià, Daniele Franco, en representació de la presidència rotatòria del G20, ha dit que es tracta d’un acord “important que contribuirà a estabilitzar el sistema impositiu global” i a fer-lo “més just”. “Per primer cop hi ha regles per a les multinacionals arreu del món”, ha remarcat.

Franco ha subratllat que preveuen tenir el reglament a punt a l’octubre perquè possiblement pugui ser una realitat al 2023. Segons el ministre de Finances italià, ara queden “detalls tècnics” que s’han de tancar d’aquí a la tardor.

En el document acordat, els ministres de Finances del G20 qualifiquen el pacte “d’històric” i aposten per tancar el marc regulador a l’octubre. Els signants insten els països que encara no s’han sumat a l’acord a fer-ho.

Sobre la manca de suport d’Hongria, Estònia i Irlanda al mecanisme, el ministre de Finances italià ha confiat que “modificaran la seva posició”.

Pel que fa a la recuperació econòmica, el portaveu ha explicat que els ministres del G20 han subratllat la necessitat de no retirar els estímuls econòmics massa aviat i que cal “utilitzar totes les eines disponibles per donar suport a la recuperació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona
economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

barcelona

Aproven el reglament del Formatge Garrotxa amb la distinció IGP

OLOT
economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid