Fina Sala
“La meva família ha mantingut viva la tradició”
Fina Sala explica que dona continuïtat a la tradició familiar i del poble perquè a Ventalló hi ha una llarga tradició oliaire. “La meva família ha mantingut viva la tradició, i jo mantinc l’elaboració de l’oli a Ventalló”, diu.
Disposa de dos produccions diferents: l’oli d’oliva verge extra Ana Sala Trull de Ventalló, de sabor intens i aromàtic –“que és com el feia el pare” i en què ella ha anat posant la seva personalitat– i l’oli d’oliva verge extra Serraferran, d’un sabor afruitat verd, elegant i equilibrat, que, seguint els criteris de la DOP oli de l’Empordà, combina tradició i modernitat. És un oli que s’elabora amb argudell i arbequina i una part de la producció de picual. Segons explica Sala, aquest oli va néixer fa uns 17 anys com un oli d’autora que servís per menjar amb “aliments bons”. “Un oli que tingui sabor d’oliva, però que no tapi el sabor de les altres coses que acompanya”, explica Sala.
Els olis d’El Molí de Ventalló es venen directament a les seves instal·lacions, però també en botigues especialitzades i ara, segons explica Fina Sala, estan habilitant la pàgina web per poder vendre directament en línia.
La producció anual varia segons l’any. “Però estem entre els 15.000 litres de Serraferran i els 20.000 d’Anna Sala”, manté.