Economia

anàlisi

Alemanya i Anglaterra tiren cap amunt

Anglaterra i Alemanya van oferir un benvingut respir des de l'obscur panorama econòmic mundial quan la setmana passada van informar d'unes optimistes dades. Anglaterra va anunciar un augment de l'1,1% del PIB en el segon trimestre, gairebé el doble de la taxa esperada. A Alemanya la confiança de les empreses va créixer al juliol al més alt nivell des de la reunificació. El mateix divendres l'euro i la lliura van pujar respecte al dòlar. El que no és encara clar és si les xifres il·lustren una millora en un entorn econòmic que continua lluitant amb una manca de crèdit i la perspectiva d'una despesa més baixa del govern o si són signes que els inversors i els economistes han estat massa pessimistes sobre la fortalesa de l'economia. La preocupació sobre el deute sobirà ha posat els mercats en una actitud pessimista. Potser això ha distret l'atenció del cicle econòmic.

El creixement a Anglaterra va ser resultat d'un increment del 0,9% dels serveis, la qual cosa maquilla el PIB. L'operador de pubs, hotels i cadenes de cafès Whitbread ha dit que les vendes de l'últim mes estaven millorant i que planejava obrir més establiments. Les manufactures van créixer un 1,6% i la construcció, amb tota l'obra ajornada des de l'hivern, va incrementar-se un 6,6% L'economia alemanya ja ha estat experimentant una recuperació més forta que molts dels seus veïns europeus, ajudada per importants exportacions de béns manufacturats. Aquest mes el fabricant de cotxes BMW va pujar el seu pronòstic de guanys per a aquest any, igual que Daimler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona